VIŠE NI KVADRAT BEZ DOZVOLE: Država staje na put nelegalnoj gradnji

Vesić je precizirao da primenom novog Zakona o ozakonjenju objekata treba da se stavi tačka na višedecenijsku nelegalnu gradnju, a da oni objekti koji imaju uslove uđu u legalne tokove

  • 2

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da će danas u Vladi Srbije biti održan sastanak o legalizaciji objekata, gde će, uz resornu ministarku Zoranu Mihajlović, biti prisutni predstavnici Grada Beograda, opština i inspekcija, a svi će dobiti zadatke o narednim koracima.

RUŠE 10.000 OBJEKATA U BEOGRADU: Krivična odgovornost svakom ko je nelegalno gradio

Gostujući na Studiju B, Vesić je precizirao da primenom novog Zakona o ozakonjenju objekata treba da se stavi tačka na višedecenijsku nelegalnu gradnju, a da oni objekti koji imaju uslove uđu u legalne tokove.

- Ovaj zakon je dao mogućnost da se u Beogradu više od 250.000 objekata ozakoni po veoma povoljnim cenama. Taj zakon znači da ubuduće nijedan kvadratni metar ne sme da se podigne bez dozvole - rekao je Vesić.

Kako je naveo, Grad Beograd je, u dogovoru sa resornim ministarstvom, dobio satelitski snimak iz novembra 2015. godine i naloženo je da se napravi popis svih objekata na kojima je izgradnja u toku, to jest onih koji nisu ušli u proces legalizacije.

POČINJE RUŠENJE NELEGALNIH OBJEKATA: Ministarka Mihajlović najavila odlučnu reakciju države!

Po našim procenama, kaže Vesić, u Beogradu takvih objekata ima oko 8.000 i svi koji se ne nalaze na satelitskom snimku su bespravni, dodajući da cilj države nije da ruši objekte, ali da zakoni i propisi moraju da se poštuju i da reda u ovoj oblasti mora da bude.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Vesić je, govoreći o uređenju Slavije, rekao da će izgradnja fontane na Trgu Slavija početi na jesen, a da će posmrtni ostaci Dimitrija Tucovića biti premešteni u Aleju velikana, gde im je i mesto. Kako je naveo, u međuvremenu će biti raspisan novi tender za rekonstrukciju kolovoza na Slaviji i Bulevaru oslobođenja.

Radovi na TRGU SLAVIJA počinju do KRAJA JUNA!

Gradski menadžer je rekao da se očekuje da radovi na rekonstrukciji počnu u martu iduće godine.

- Zaustavljanje saobraćaja tada će biti kraće jer će fontana već biti završena - rekao je Vesić i dodao da sledeće godine kreće tender za rekonstrukciju Ruzveltove ulice.

USVOJEN ZAKON O LEGALIZACIJI: Za nekretnine do 100 kvadrata potrebno - 5.000 dinara!

Prema njegovim rečima, fontana na Slaviji će biti velelepna, muzička i imaće senzore za vetar, što znači da će se u slučaju jačeg vetra smanjivati visina mlaza vode, a između zgrade Narodne banke i samog Trga Slavija biće prelep park, a u njegovom centru bista Dimitrija Tucovića.

Foto: wikipedia/TheMiner Foto: wikipedia/TheMiner

Vesić je najavio da će Fondacija za mlade talente veoma brzo raspisati prvi konkurs, navodeći da talenti ne smeju da zavise od toga koliko će se sakupiti sredstava za njih, već to treba sistemski da se reši i da je upravo zbog toga Grad Beograd osnovao tu fondaciju. On je precizirao da su već sakupljena finansijska sredstva, što iz budžeta grada, što od donacija kompanija koje žele na taj način da pomognu.

Evo kako da LEGALIZUJETE vaš NELEGALNO IZGRAĐENI OBJEKAT u samo ŠEST KORAKA

- Naš cilj je da ljudi shvate da je sigurna investicija kada daju novac za Fondaciju za mlade talente, jer na taj način pomažu deci da se pravilno razvijaju, a oni će svojim nagradama i uspehom vratiti i Beogradu i Srbiji - rekao je Vesić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Moje S Ime

    28. jul 2016 | 12:14

    Pa kako ce sada mladi politicari? Ovi stariji su odavno izgradili sve sto su hteli...

  • ATIMUS

    28. jul 2016 | 17:14

    Daj boze ...ali jedno je prica

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA