Dvoje poginulo, 15 povređeno

E. V. N.

28. 07. 2016. u 09:50

Tri teške saobraćajne nesreće kod Jagodine, Ćuprije i Velike Plane. U karambolu kod Jagodine dva automobila, zaprežno vozilo i autobus

Двоје погинуло, 15 повређено

Auto kojim je upravljao nastradali vozač

U SAOBRAĆAJNIM nesrećama koje su se u četvrtak dogodile kod Jagodine, Ćuprije i Velike Plane poginule su dve osobe, a čak 15 ih je povređeno.

Na putu Svilajnac - Despotovac, u utorak oko 22.30, život je izgubio vozač automobila. On je direktno udario u autobus, a tom prilikom osam osoba zadobilo je lakše i teže ozlede.

Fatalni sudar dogodio se oko 22.30, a pored nastradalog vozača automobila povređeni su šofer iz autobusa i sedmoro putnika. U sudaru dva automobila, zaprežnog vozila i lokalnog autobusa na magistrali Paraćin - Jagodina povređeno je pet ljudi. Oko 21 čas, na regionalnom putu Paraćin - Jagodina, na izlasku iz Ćuprije nastao je pravi karambol. U njemu su učestvovali dva automobila, zaprežno vozilo i lokalni autobus koji saobraća na toj relaciji. Kako saznajemo, pri pokušaju preticanja, jedan automobil direktno je udario u zaprežno vozilo, odnosno u konje. Životinje su nastradale na licu mesta, a petoro povređenih zbrinuto je u ćuprijskoj bolnici. Lekari su imali pune ruke posla jer su im jedni za drugima stizali povređeni iz oba udesa.

Prema informacijama koje smo dobili od lekara, niko nije životno ugrožen. Dve najteže povrede su prelomi butne kosti koje su zadobili jedno dete i odrasla osoba.

U saobraćajnoj nesreći na auto-putu Beograd - Niš u blizini motela "Lozovička česma" poginuo je turski državljanin. Do udesa je došlo oko 14 časova i 15 minuta kada je džip velikom brzinom udario otpozadi u kamion.

- Još dve osobe su povređene, ali su van životne opasnosti - kažu u dežurnoj službi Saobraćajne policije PU Smederevo.

Kako smo od očevidaca čuli, uzrok udesa je najverovatnije brzina neprilagođena uslovima puta.

Posle karambola na putu su ostale razbacane stvari iz zaprežnog vozila



MRTAV KONj U KANALU

LEŠEVI konja u četvrtak oko 11 sati još su se nalazili u jarku kraj regionalnog puta. Sa druge strane su bile stvari koje su poispadale iz zaprežnog vozila, a pomerene su da ne bi ometale saobraćaj. Ekipa ćuprijskog komunalnog preduzeća "Ravno", sa bagerom, bila je na licu mesta, ali su uklanjanje životinjskih leševa ipak prepustili ovdašnjoj kafileriji.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Dorat

28.07.2016. 10:46

poštovani novinari , zašzo niko ne objavi kako su Dva Konja ... da li su povređena , iz moje perspektive oni su najmanje krivi..... pozdrav svima koji dele moje mišljenje........