KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Srpskoligaš sa Bubnja efikasniji od Topolaca

Fudbaleri Šumadije 1903 (crni dresovi) postigli su danas dva pogotka u duelu srpskoligaša na Bubnju
Fudbaleri Šumadije 1903 (crni dresovi) postigli su danas dva pogotka u duelu srpskoligaša na Bubnju

U četvrtoj probnoj utakmici, ekipa Šumadije 1903 juče je na Bubnju savladala srpskoligaša Karađorđa iz Topole sa 2:0 (2:0). Šumadinci su do trijumfa došli boljom igrom u prvom poluvrenu, kada su i postigli oba pogotka.

Bila je to druga pobeda izabranika trenera Igora Tufegdžića u ovom pripremnom periodu, posle uspeha u susretu sa Jagodinom i minimalnih poraza u duelima sa Mihajlovcem i Drinom iz Zvornika. U ekipi Šumadije prvi put su se pojavila dva mlada igrača, Urošević iz Radničkog 1923 i Pantić iz zonaša Borca iz Vranova, a pri kraju susreta u igru je ušao i Amerikanac Kaplarević.

Trener Karađorđa Slaviša Kovačević imao je na raspolaganju duži spisak potencijalnih kandidata za prvi tim, među kojima je isprobao čak šestoricu novih igrača. Među njima bio je i Vukomanović, bivši igrač Pobede Beloševac, koji je u protekloj sezoni nosio dres kragujevačkog zonaša Slavije. Međutim, gosti iz Topole, od kojih se više očekivalo posle remija sa Radničkim 1923 (0:0), nisu imali pravih šansi za gol, jer je odbrambeni red Šumadije 1903 odigrao bez greške.

Srpskoligaš sa Bubnja je od početka krenuo ofanzivno sa dva napadača, Đurđevićem i Živadinovićem, što je rezultiralo sa dva pogotka u mreži tima iz Topole. Već u drugom minutu najbolji strelac Šumadije 1903 Đurđević izašao je sam pred golmana Karađorđa Milivojevića, ali je šutirao pored gola. Šansu za pogodak nije iskoristtio ni Urošević, jer je njegov udarac glavom zaustavio golman gostujućeg tima. Međutim, u 33. minutu Đurđević je bio nepogrešiv. Centaršut Uroševića sa leve strane on je preciznim udarcem sa ivice peterca pretvorio u vođstvo domaćeg tima od 1:0.

Prvi pogodak u dresu Šumadije 1903 danas je postigao i novajlija Živadinović, posle lepe akcije preko leve strane i dobre asistencije Nikolića.

U drugom poluvremenu, kada je i vreme bilo prijatnije za igru, nije bilo golova. Trener Karađorđa Kovačević promenio je 11 igrača, među kojima i dva golmana, kako bi mogao da se uveri čime raspolaže.

 ŠUMADIJA 1903 – KARAĐORĐE (T) 2:0 (2:0)

Stadion: Bubanj.
Gledalaca: 50.
Sudija: Nikola Marković.
Pomoćnici: Marko Dimitrijević, Nikola Stevanović (svi iz Kragujevca).
Strelci: Đurđević u 33. i Živadinović u 42. minutu.

ŠUMADIJA 1903: Jovanović, Milutinović, Janićijević, Nikolić, Ljujić, Ljubisavljević, Đukić, Đorić, Đurđević, Živadinović, Urošević. Igrali su još: Dobrić, Marić, Knežević, Đorđević, Pantić, Perović, Jovanović, Kaplarević.

KARAĐORĐE: Milivojević, Doderović, Kilibarda, Đorđević, Kačarević, Živković, Stevančević, Vukomanović, Životić, Milić, Vukajlović. Igrali su još: Banković, Živanović, Brkić, M. Marković, Petrović, Vujić, Nedeljković, Radojković, Ž. Marković.

Šumadija 1903 treba da odigra još dva probna susreta. U subotu joj predstoji gostovanje u Užicu i susret sa prvoligašem Slobodom, a naredne srede i duel sa Kolubarom iz Lazarevca, ali još nije definisano gde će se ovaj susret odigrati. Takođe, i Karađorđe, koji se priprema u Natalincima, treba da odigra još dve kontrolne utakmice u ovom pripremnom periodu, i to sa Moravom u Velikoj Plani i sa Vagom iz Stepojevca.

Tekst i foto: M. Jovičić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!