Osveta Erdogana: Gulenovu porodičnu kuću žele da pretvore u javni toalet

Novosti Online

27. 07. 2016. u 20:28

Kuću u kojoj se rodio turski opozicioni propovednik Fetulah Gulen žele da pretvore u javni toalet, piše Indipendent, pozivajući se na turske medije

Освета Ердогана: Гуленову породичну кућу желе да претворе у јавни тоалет

Fetulah Gulen

Kuću u kojoj se rodio turski opozicioni propovednik Fetulah Gulen žele da pretvore u javni toalet, piše Indipendent, pozivajući se na turske medije.

U Ankari smatraju Gulena glavnim inicijatorom puča koji samo što nije doveo do obaranja turskog vladajućeg režima. Sam opozicionar se u ovom trenutku nalazi u SAD. Turska traži njegovo izručenje, ali američke vlasti traže dokaze njegove umešanosti u zaveru.

Pisac, političar i javni poslanik Fetulah Gulen, inače politički rival turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, rodio se u jednospratnoj kuću u selu Korudžuk (provincija Erzurum).

Stanovnici ovog sela su predložili da se ona pretvori u javni toalet. Lokalni novinar Latif Simsek je rekao: „Mislio sam da je to šala, a zatim je pozvao gradonačelnik Erzuruma, koji ga je uverio da je to istina“.

Ranije se u turskim medijima pojavila informacija o neobičnom načinu komunikacija koji su koristili predstavnici tajne organizacije na čelu sa Gulenom. Saopšteno je da su se oni sporazumevali digitalnim i slovnim kodovima na novčanici od jednog dolara.

Prema podacima turskih novinara, Gulen je izabrao novčanice dolara jer se na njoj nalazi masonska simbolika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

CUJ HOCE DA NAPRAVE CENIFU

27.07.2016. 21:04

Vec imaju napravljen najveci toalet na svetu, kazu da ima vise od 1000 prostorija!?

a mi

27.07.2016. 22:03

Kod nas nema javnih toaleta. moraš u kafć da naručiš nešto da možeš u toalet.

savo arizona

28.07.2016. 04:15

Neka Sultan Erdogan spusti loptu i dozovese pameti,polako niz dlaku svakom protivniku.Upozoravam ga a to svi umni ljudi vec znaju da nepostoji neuspjeli vojni puc.Ko ga je poceo on ce ga sigurno i zavrsiti.

Miro Markovic

28.07.2016. 06:43

'Sve tece, sve se menja'. Jednu reku nikada ne mozes da dotaknes dva puta, jer voda stalno tece. Ako Erdogan misli da ce na ovaj nacin da se ratosilja svojeg politckog protivnika, grdno se vara. Neka se priseti sudbine iranskog saha Pahlavija, americkog potrckala, koji je izbacen od strane naroda, a na njegovo mesto postavljen u Iranu duhovni vodja iz Pariza, Homeini.. Tako ce i sultan Erdogan u Truskoj da prodje. Zivi bili pa videli!