VIDEO: Vehabije palile zastavu Srbije

Na društvenim mrežama pojavio se video-snimak na kome su prikazana dvojica muškaraca kako pale zastave Srbije.

Islamisti, iza kojih je zastava sa arapskim pismom, kao i ratna zastava Armije BiH, maskirani su, u rukama imaju puške, a u jednom momentu čuje se i pucanj. Iako nije poznato kada i gde je nastao video-snimak, pretpostavlja se da je napravljen u BiH. Na snimku se u pozadini čuje i pesma pod nazivom “Tigrovi Bosne”, čiji tekst ima jasnu poruku.

- U Bosni se miris širi, nigde ljepše zemlje nema, budi hrabra Bosno moja, dušman opet zulum sprema. Poručuju braća svima, ne damo te dušmanima, dolazimo sa svih strana, da zgazimo tvog dušmana - glasi tekst te pesme. Dalje se u tekstu navodi da je “narod miran” dok ga seku “dušmanske sablje”.

- Učvrsti nas, moj Alahu, odani smo Resullahu, braća spremna ko tigrovi, Bosno moja samo zovi, svi smo spremni na tekbire, da se naša srca smire, uz ezane s minareta, dolazimo s kraja sveta - stihovi su te pesme.

Dževad Galijašević, ekspert za borbu protiv terorizma, kaže da je siguran da je klip snimljen negde u Bosni: Najverovatnije Unsko-sanski kanton ili neko drugo područje u Federacije, gde vehabije imaju uporišta, oko Zenice, Maglaja, Vlašića.

Prema njegovim rečima, i poruka klipa gde se pale zastave Srbije je veoma zabrinjavajuća. - Vehabije šalju poruke kako je Srbija njihov neprijatelj. Smeta im što se Srbija nije i nikada neće odreći Republike Srpske. Čim su Bakir Izetbegović i Sarajevo napali RS za referendum i najavili mobilizaciju Bošnjaka, odmah se pojavljuju i provokativni i ratni klipovi - kaže Galijašević.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da je paljenje srpskih zastava, promocija Islamske države i poziv na terorizam u momentu kada se širom Evrope događaju teroristički napadi, jasan znak da je BiH država opasnog življenja i da kao takva nije poželjna ni za jedan narod, pogotovu ne za Srbe: - Srbi neće da žive u zajednici u kojoj caruje radikalni islam, u kojoj se pale srpske zastave uz pretnje i pucnjavu iz pušaka, dodaje .

Ministar u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da Srbija od BiH očekuje hitnu istragu o paljenju srpske zastave, ili će to učiniti nadležne službe Srbije.

  • Goyko

    31.07.2016 00:34
    Koji ocov se ta nekompetentna dežurna narikača zvana vulin (svesno i organizovano ga pišem malim slovom) već 13.698-mi put petlja u stvari koje s njegovim resorom nemaju blage veze?
  • кунст

    27.07.2016 07:28
    Да ли треба да се згражавам што је неко спалио кич верзију Недићеве заставе ?
  • Keke

    27.07.2016 01:55
    Premijer ce poslati svog dvojnika nevidljivog robota da izvidi situaciju i ako zagusti se samodeaktivira i pretvori u golf kec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.