≫ 

Dejan Savić odredio tim koji napada toliko čekano olimpijsko zlato

Nije menjao sastav koji je osvojio Svetsko i Evropsko prvenstvo

  • 3

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić odredio je 13 igrača i sa proverenim snagama kreće u pohod na zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Riju.

Savić nije napravio izmene u timu koji je spojio titule prvaka sveta (Kazanj 2015) i Evrope (Beograd 2016), dok su poslednji sa konačnog spiska otpali braća Rašović Viktor i Strahinja, Nemanja Ubović, Gavril Subotić i golman Dimitrije Rističević.

Srbiju će u Riju predstavljati: Gojko Pijetlović (Oradea), Dušan Mandić (Pro Reko), kapiten Žvko Gocić (Solnok), Sava Ranđelović (Breša), Miloš Ćuk (Eger), Duško Pijetlović (Pro Reko), Slobodan Nikić (Orvušegetem), Milan Aleksić (Solnok), Nikola Jakšić (Partizan), Filip Filipović (Pro Reko), Andrija Prlainović (Solnok), Stefan Mitrović (Ferencvaroš) i Branislav Mitrović (Eger).

- Imali smo veoma dobre pripreme na kojima je bilo više igrača. Moram da kažem da sam jako zadovoljan kako su radili braća Rašović, Rističević, Ubović i Subotić, ali sam u ovom trenutku procenio da teret Rija treba da podnesu igrači sa dokazanim kvalitetom i iskustvom igranja velikih prvenstava - rekao je selektor Savić za sajt Vaterpolo saveza.

Srpski vaterpolisti na OI u Riju igraće u A grupi sa selekcijama Grčke, Japana, Australije, Brazila i Mađarske, a prvi rivali su Mađari 6. avgusta.

Najvažnije sportske vesti za 26. jul

(Tanjug/Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miroljub

    26. jul 2016 | 17:14

    Dejane Savicu bravooooooooooooo imas li obraza da pogledas Rasovicima u oci ?Ko se razume i prati vaterpolo shvatice sta sam hteo da kazem

  • BASA

    26. jul 2016 | 15:41

    Bravo nasi , samo napred !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA