Jedan napadač imao nanogicu i "slobodno od 8.30 do 13.30"?

Barem jedan od napadača u crkvi na severu Francuske je od ranije poznat policiji, bio je hapšen i pod nadzorom zbog plana da ide u Siriju, javlja iTele.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2016.

13:39

Jedan napadač imao nanogicu i
Foto: Tanjug

Francuski digitalni informativni kanal navodi da je jedan od dvojice napadača koji su ubili sveštenika u mestu Sent Etjen du Ruvraj bio uhapšen u maju 2015. godine u Turskoj, na putu ka sirijskom ratištu. Takođe, navodi se da je on bio na posebnim merama i da je praćen pomoću elektronske nanogice.

Kako tvrdi ovaj medij, on je bio na posebnim merama, ali je "imao sudsku dozvolu za slobodno kretanje svakog dana u periodu od 8.30h do 13.30h".

"Taj čovek je nakon hapšenja u Turskoj deportovan u Francusku gde je do 2. marta ove godine bio u zatvoru. Izašao je uz uslov da nosi elektronski uređaj za praćenje i vratio da živi kod roditelja", javlja iTele.

Napad u crkvi je izveden u 9.35h po lokalnom vremenu.

Francuski zvaničnici još nisu govorili o identitetu ubijenih muškaraca, ali je slučaj preuzela anti-teroristička jedinica tužilaštva i predsednik Fracnsoa Oland je rekao da je u pitanju "gnusan teroristički čin" i naveo da su napdači to izveli u "ime Islamske države".

U slučaju da se informacije iTelea pokažu kao istinite, to će biti još jedan veliki udarac za Olanda i njegovu administraciju, koja od novembarskih napada u Parizu 2015. godine trpi kritike zbog nesposobnosti da se suoči sa bezbednosnim rizicima.

Od tada do danas u Francuskoj su teroristi izveli nekoliko napada, od kojih se najsmrtonosniji dogodio pre dve nedelje u Nici, kada je kamionom ubijeno više od 80 ljudi. Opširnije u posebnoj vesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: