Putin u subotu u Sloveniji

J. KERBLER

25. 07. 2016. u 23:02

Ruski predsednik prisustvovaće otkrivanju spomenika palim ruskim vojnicima u Prvom i Drugom svetskom ratu u Ljubljani

Путин у суботу у Словенији

Vladimir Putin


LjUBLjANA - OD STALNOG DOPISNIKA „NOVOSTI”
RUSKI predsednik Vladimir Putin doputovaće u subotu u Sloveniju, gde će da prisustvuje otkrivanju spomenika palim ruskim vojnicima u Prvom i Drugom svetskom ratu u Ljubljani, a predviđen je i obilazak Ruske kapelice iznad Kranjske Gore. Na Brdu kod Kranja Putin će se sastati sa slovenačkim predsednikom Borutom Pahorom i iste večeri otputovaće natrag u Moskvu.

Kod Ruske kapelice podignute u počast ruskim herojima iz Prvog svetskog rata Putina očekuje više od 2.500 ljudi, koji žele predsedniku da iskažu čast i zahvalnost za sve što su Rusi hrabrošću učinili za Slovence u dva velika rata.

Tokom kratkog boravka prvog čovekja Rusije u Sloveniji biće poduzete najstrože mere obezbeđenja, a predviđeno je da svi koji će se uputili prema Vršiču, gde je Ruska kapelica, na nekoliko mesta prođu bezbednosnu proveru.

Ruska kapelica podignuta je tačno pre sto godina, a simbol je prijateljstva dva naroda koji i danas imaju izuzetno dobre odnose.

Ovo je inače treća poseta Putina Sloveniji, sa kojom Rusija ima i odličnu saradnju na planu ekonomije. Uprkos evropskim sankcijama Slovenija nije prekidala saradnju sa Rusima, a u planu su mnogi projekti koji će tek biti realizovani.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (7)

sankcije

25.07.2016. 23:21

Е ко Словенце незна. Пријатељство са Русима и споменици а успут и санкције. Изашли из Југе а онда одмах дотрчали у Србију да продају своју скупу и прекопирану робу. За мене су АУТ и НИКАД више.

Slavjan

26.07.2016. 00:13

Nazalost nije tako! Sadasnja Ruska kapelica je sagradjena pre nekoliko godina, ulaz je sa Istoka a oltar je mozda na zapadu? Ruski vojni zarobljenici su u prvom sv.ratu izgradili autocestu preko planine Vrsic,i tu ih je stradalo nekoliko 1000- samo u jednom danu od snjezne lavine poginulo je vise 100-U svom konc.lageru Russki su tada sagradili Hram Pravoslavni za Molitvu i Opelo, ali Slovenci su tada bili austrougarski soldati; strazari i mazgari i oni supotom tu Crkvu a i Groblje razrusili.

preletačevići

26.07.2016. 00:16

Kad vidiš Slovence da se grle sa Zimbabveancima (najveći procenat zaraženih HIV-om) ne čekaj ništa, trči im u zagrljaj!

A "Danke Deutschland!"?

26.07.2016. 00:39

Осетили Словенци близину краја ЕУ и НАТО! Хрватска тактика, увек уз победника.