Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 23.07.2016.
22:39
Blic rs A

Ubistvo pevačice: Inspektor sa slučaja pobegao u Nemačku

Todor Došen, inspektor koji je radio na rasvetljavanju ubistva pevačice Jelene Marjanović, a koji je suspendovan i protiv kojeg je tužilaštvu podneta prijava zbog krađe, pobegao je u Nemačku.

facebook.com
Inspektor sa slučaja pobegao iz Srbije

Došen, koji je radio u Odeljenju za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata, pod suspenzijom je već mesec dana i preti mu otkaz u policiji ukoliko se u istrazi Prvog osnovnog tužilaštva potvrde navodi krivične prijave koju je protiv njega podneo Sektor unutrašnje kontrole MUP-a.

U Nemačku je otputovao ubrzo nakon što je suspendovan, ali njegovi poznanici i kolege ne znaju kakvi su njegovi planovi, da li je ta poseta samo turistička.

- Iako je Došen suspendovan pre mesec i po dana i protiv njega je podneta krivična prijava zbog sumnje da je ukrao novac i mobilni telefon iz predmeta, nema nikakvih pravnih prepreka da on putuje u inostranstvo. Protiv njega nije raspisana ni potraga ni poternica, tako da zasad može nesmetano da se kreće, međutim neobično je što se nikome nije javio otad - kaže sagovornik lista "Blic" upoznat sa slučajem.

Privodio obožavatelja sa sahrane

Javnosti u Srbiji Došen je poznat kao inspektor koji je na 40-dnevnom pomenu ubijenoj pevačici privodio Nikolu Marijokovića. Porodica Marjanović je tokom pomena pozvala policiju jer ih je mladić koga nisu poznavali uznemiravao, pa se na groblju pojavio Došen i odveo Marijokovića u zgradu Policijske uprave.

Za Došenom može da bude raspisana poternica samo ukoliko bude optužen za krađu a ne bude se odazivao na pozive suda.

Došen je suspendovan kada je ustanovljeno da u jednom predmetu nedostaju pare i mobilni telefon. Naime, Došen je priveo dilera kome je privremeno oduzeo oko 20 evra i skoro 40.000 dinara, kao i tri mobilna telefona.

Protiv dilera je u redovnom postupku podneta krivična prijava, a on se nedavno pojavio u policiji tražeći da mu vrate oduzeti novac i telefone. Ispostavilo se da nema ni novca ni telefona, a osumnjičeni je ispričao da se, između ostalog, dogovorio sa Došenom da mu proda jedan od telefona, te da očekuje i taj novac.

Kako se među oduzetim stvarima nije moglo naći ni jedno ni drugo, ceo slučaj odmah je prosleđen u nadležnost Sektora unutrašnje kontrole. Inspektori tog sektora su odmah sproveli istragu i utvrdili da Došen nema dokaza da je dileru vratio novac, kao i da jedan mobilni telefon nedostaje.

Došen je svojevremeno u Policijskoj stanici Palilula s kolegom pretukao jednog Goranca, zbog čega je takođe bio pod istragom.

On je i među kolegama i na ulici među kriminalcima poznat kao Toša, a 2011, kada je radio u PS Palilula, tadašnji saziv Skupštine grada četiri puta ga je birao za policajca meseca.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online