Petak, 22.07.2016.

12:25

Rusi bombardovali tajnu bazu SAD? Kremlj: Ništa ne znamo

U Kremlju nisu upoznati sa incidentom sa vazdušnim udarom na američku bazu u Siriji.

Izvor: Sputnjik

Rusi bombardovali tajnu bazu SAD? Kremlj: Ništa ne znamo
Foto: Gettyimages

Ovo pitanje se nalazi u delokrugu Ministarstva odbrane Rusije, rekao je novinarima pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Odgovarajući na pitanje da li Kremlj zna za ovaj incident, Dmitrij Peskov je odgovorio: „Ne, ne znam. I u ovom slučaju ne mogu da komentarišem novinske navode“.

„Opet, ovo pitanje treba uputiti Ministarstvu odbrane“, dodao je pres-sekretar šefa ruske države.

Ranije su mediji saopštili da je ruska avijacija, navodno, bombardovala tajnu bazu u Siriji koju koristi američka vojska.

Peskov je takođe saopštio da bi Rusija mogla da poveća brojnost svojih aviona u Siriji.

„Kada je doneta odluka o smanjenju našeg avijacionog kontingenta u Siriji, setite se izjava i predsednika i vojske koji su govorili da privremena infrastruktura ostaje tamo i da u slučaju potrebe kontingent može veoma operativno biti povećan, u skladu sa zadacima koje će imati“, izjavio je predstavnik Kremlja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Nova pravila

Putnici iz Srbije neće moći u EU bez ovog odobrenja

Nacionalna asocijacija turističkih agencija Srbije (NATAS) podsetila je danas da će srpski putnici od 2025. godine morati da se prijave na Evropski sistem za odobravanje putovanja ETIAS kako bi dobili neophodno "putno odobrenje" za ulazak u zemlje članice EU.

13:35

30.5.2024.

1 d

Podeli: