Zatvorenici tražili da ih premeste u neku sigurniju zemlju poput Burkine Faso, Somalije ili Sudana
njuz-autor

AUTOR: Nenad Milosavljevic

12. jul. 2016

Zatvorenici iz Gvantanama se plaše da će ih u Srbiji predati komunalnoj policiji

GVANTANAMO/BEOGRAD, 12. jul 2016, (Njuz) – Tadžikistanac Muhamadi Davlatov i jemenski državljanin Mansur Ahmad Saad al-Dafi, koji iz zatvora Gvantanamo treba da budu premešteni u Srbiju, izrazili su bojazan da će po dolasku u našu zemlju biti predati komunalnoj policiji i apelovali na nadležne u Srbiji i SAD-u da to spreče.

Dvojica zatvorenika, koji su se u pritvoru nalazili zbog sumnji da su povezani sa terorističkim aktivnostima, oštro su se usprotivili transferu u Srbiju jer su se uplašili da bi mogli biti predati u nadležnost ozloglašenim srpskim komunalcima.

– Tražili smo da nas premeste u neku sigurniju zemlju poput Burkine Faso, Somalije ili Sudana, gde službe poput komunalne policije ne postoje. Postoje paravojne formacije, teroristi i kriminalci različitih profila, ali sve su to časni ljudi, niko od njih vas neće napasti zbog lubenica, već uglavnom zbog droge, oružja i dijamanata, dakle uobičajenih stvari – izjavio je Davlatov.

Ni Saad al-Dafi nije ništa manje prestrašen odlukom da bude poslat u Srbiju.

– U Gvantanamu postoje dve reči koje ne smeju da se izgovore naglas: “bomba” i “komunalci”. Bio sam mučen, iscrpljivan glađu i žeđu, brutalno prebijan, ali ovo je prvi put da se zaista plašim za svoj život. Da li posle toliko godina u zatvoru treba da skončam tako što će mi neko obući kombinezon u bojama lubenice i pustiti komunalce na mene? – zapitao se na kraju u očaju ovaj terorista.

Nenad Milosavljević

  1. zeks kaže:

    Pa dobro ljudi,situacija jeste cupava,ali nije potpuno bezizlazna.Prvo,tu je nas premijer i nadlezni drzavni organi koji ce danonocno da bdiju nad vama,a drugo jos pouzdanije resenje je da gde god krenete na glavi nosite fantomku,na taj nacin nijedan policajac,bio on normalan ili ne (komunalan),nece smeti ni da vas pogleda,a kamoli da vam se priblizi,jer fantomka na njih deluje jace nego beli luk i krst na vampire.

  2. dragan kaže:

    Ne bi bilo loše da pred sledeće zasedanje mandatara porane i zauzmu mesta u redu pre 4.30… Ako im neko moze pomoći, to je on. Neka mu iznesu sve svoje probleme i neka im ne klecaju kolena. Čak je i strašni narko-bos Saric stekao poverenje u pravednos’ naših institucija. U krajnjem slučaju, naš apelacioni sud ne promašuje!

  3. Ja sam kaže:

    Sklonice vas Kristijan kod jataka-na Farmu.

  4. milan (nisam odavde) kaže:

    Ma komunalci su samo deo problema – rekli su im da će u Srbiji biti slobodni a to je gore nego zatvoreni u Gvantanamo Beju!

  5. patrijota bez iskustva kaže:

    Srbija do Gvan-ta-nama!

  6. scoby kaže:

    Ovoj dvojici simpaticnih mladica, cija se uspesna reintegracija ocekuje negde u sumama oko Novog Pazara, uskoro ce pridruziti i mladi snajperista koji je u Americi ubio 5 policajaca. Ovde ce mu za promenu dati da gadja zutu patku (kao reintegrisani clan NVO Patku Daj Tatku), ali nekim ozbiljnijim naoruzanjem od snajpera…

  7. Gradjanin kaže:

    Oni krimosi na vlasti daju primer da svi koji žive u Srbiji mogu da rade šta god hoće a da ih neće niko zbog kriminalnih radnji pozvati na odgovornost nego da će im porasti rejting pa će završiti u nekoj “Farmi” gde će ga čak nagraditi. Mi jesmo kao zatvorenici Gvantanama koji se zove Srbija a nepismene budale sa komunalnim policajcima nam lupaju šamare i izmišljaju razne kazne zato što ovde živimo.

  8. dzoni kaže:

    Hahahaha, stvarno ste carevi. Smejem se jos od naslova:-))))

  9. veselo veče kaže:

    Pošto su došli visoki gosti, znači da nema više prepreka da bude i Vlada formirana.

  10. Александар Хејтер kaže:

    Тако је то кад ствари гледаш само црно, а јесу ли размислили да овде могу да нађу сасвим пристојан посао који би им одговарао, на пример посао комплетних идиота са фантомкама који раде на пословима урбанистичког уређења града. Мислим да ови момци могу да се успешно интегришу у наше друштво, како то рече амерички гувернер ове западне колоније, господин Скот.

  11. slavko kaže:

    zar je to srbija postala smetljiste za belosvetski sljam ?

  12. Рубљов kaže:

    Чему страх у речима и окицама ова два пристојна и фино васпитана младића? Чему сумња и неспокој? Чика зукорлић, велики пријатељ мандатара уместо мандатара Изногуд ибн вучић прћавааха, председник је одбора за тероризам, криминал, науку и образовање, тако да после успешно изведене еваулације, инклузије и скрининга ове две делије и аскера у културни и обичајни миље Србије, иста Србија ће са поносом, слично некадашњој ” Боро и Рамиз “, имати школску установу ” Мансур и Мухамади “…

  13. folirant kaže:

    Pogresno ste preveli. Oni se plase da ce raditi u komunalnoj policiji.

  14. folirant kaže:

    Pogresno ste preveli. Oni se plase da ce raditi u komunalnoj policiji.

  15. Jovan kaže:

    Ovoj dvojici preostaje da se uclane u neku stranku pa da odmah prelate u SNS imace ce I
    h hjebat komunalci.

  16. peric kaže:

    Deco sada kada ste na slobodi prvo zavrste Nisbet fakultet, pa malo u komunalnu, pa u direkciju i onda mozete da budete ministri prosvete. Zasto ne bi imali dva ministra prosvete.

  17. Strani Placenik kaže:

    Najbolje da ih smestimo na Farmu ili u Parove tamo niko ne sme da ih uznemirava pa cak ni komunalci.

    1. vitez kaže:

      Nisu oni za tu rabotu, ne umeju verovatno da psuju a ni golotinju da pokazuju.

      1. zeks kaže:

        Ne ne,mislim da je odlicna ideja da se jedan ubaci u Farmu,a drugi u Parove i dati im bar po povecu mocugu,ako bacac plamena nije u skladu sa domacim zakonodavstvom…

  18. voya montoya kaže:

    Nadam se da nemaju vozačke dozvole C,D,E kategorije,pa da ih integrišu kao vozače za razvoz robe po Beogradu…

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *