Srbe na Kosovu hapse zbog dečjeg dodatka!

D. ZEČEVIĆ

12. 07. 2016. u 13:08

Vlasti u Prištini sprovode torturu nad zaposlenima u privremenim organima opština. Priveli Srbina jer su mu našli papire o primanjima iz Beograda

Србе на Косову хапсе због дечјег додатка!

SRBE na Kosovu i Metohiji tamošnja policija počela je da hapsi čak i zbog toga što primaju dečji dodatak iz srpskog budžeta?!

Ovo tragikomično treniranje strogoće u petak je na svojoj koži osetio Obren Anđelković, koji je uhapšen na prelazu Merdare i držan u pritvoru do ponedeljka po podne.

Njemu se stavlja na teret posedovanje dokumentacije "paralelnih institucija" odnosno "remećenje jednakosti građana Kosova", jer su kod njega pronađene potvrde o dečjim dodacima!

Tu nije kraj samovolji prištinskih vlasti. Prema nezvaničnim saznanjima "Novosti", kosovska policija dobila je i naloge za oduzimanje dokumenata koja izdaju Privremeni organi srpskih opština na KiM, a koji funkcionišu po sistemu Republike Srbije. Albanci ih nazivaju "paralelnim institucijama" i, kako smo čuli, neće prezati od hapšenja predsednika i zaposlenih u srpskim opštinama.

- Hapšenje predstavnika Srba i oduzimanje dokumentacije na srpskom jeziku koja se koristi u određenim ustanovama i institucijama Srbi na Kosmetu shvataju kao pritisak na njih ali i želju da se raseljeni ne vrate - ističe Branimir Stojanović, zamenik kosovskog premijera. - Pozivamo kosovske vlasti da ne sprovode takve akcije koje kod Srba stvaraju osećaj nesigurnosti, odnosno ugrožavaju njihova elementarna prava.

Stojanović smatra da rešavanje ovog ali i svih drugih pitanja treba rešiti kroz dijalog Beograda i Prištine:

- Zbog toga postoje pregovori u Briselu a nepriznavanje određenih institucija ili ustanova treba rešavati upravo u okviru ovog dijaloga. Najvažnije da se ovakvi incideti ne dešavaju u budućnosti.


PRIJAVA TUŽIOCA

PROTIV Anđelkovića, koji je predsednik Privremenog organa opštine Podujevo, tužilac je podneo prijavu zbog rada u "paralelnim institucijama" dok je na sličan način pre desetak dana uhapšen i Dejan Arsić, službenik u Privremenom organu opštine Lipljan.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

običan radnik

12.07.2016. 13:54

Pa neka ide sada Toma da nas brani, on je rekao da će braniti Srbe ako postane predsednik države ! Jel to zaboravio ?! Javite mu, pa nek ide!

Boban Mihala

12.07.2016. 14:03

Drzava Srbija nas je otpisala! Ne predstavljamo interesnu sferu mi juzno od Ibra!

Srbenda

12.07.2016. 14:13

Posaljite komunalnu policiju da rese te probleme da pocnu da zaradjuju platu koju dobijaju!!!

Cacanin

12.07.2016. 15:06

srbijo...vucicu i ostale srbende koje ste se lupali o grudi sa patriotiznom reaguj te !!!

Nijazi Kuqi

12.07.2016. 15:22

Dobro znam da u Republiku Kosova ne postoji pojam "privremeni organi opstina". Potpredsednik Vlade Republike Kosova Branimir Stojanovic je najpozvaniji da Vam to potvrdjuje i obrazlozi.

RacaVračar

12.07.2016. 15:23

Nema ćutanja , odma dići narod na ulice i organizovati proteste , zbog uskraćivanja ljudskih prava i prava na maternji jezik !

Joe

12.07.2016. 16:19

Ja za ovakve stvari i izivljavanje nad tim ljudima krivim sadasnju vlast,siptari isteruju svoje a mi savijamo ledja zarad eu a svima je jasno da od eu nema nista.Apsolutno nista nisu uradili da olaksaju zivot tim ljudima a i nama u Srbiji.Evo za 4 godine nista ama bas nista nisu uradili za gradjane Srbije pa se pitam kolko im vremena treba.

SMOKI

12.07.2016. 16:59

Ja jednostavno ne verujem da SRBIJA, a to je narod u Srbiji, zeli da ide u EU. To je namontirano da bi vlasti oprale ruke od izdaje. Siptarima se jednostavno treba suprostaviti svim sredstvima ODMAH.Kao prvo pozvao bih Rusiju da otvori svoju BAZU U nasoj pokrajini Kosovo i Metohija a po tom trazio strikno postovanje rezolucije 1244.Odmah poceo sa hapsenjem Tacija i njegovih terorista i postavio stroge granice prema Albaniji. Izvor zala krece iz Albanije i SAD. Nema vise vremena.

Владимир

13.07.2016. 08:16

Једноставна последица давања свих могућих уступака Албанцима на Бриселским "договорима" где Србија уступа један по један аспект државности терористима. Свака част Вучићу!

ISMET

13.07.2016. 09:10

Svako ko ne postuje zakone ove Drzave,icice u haps.To znaci,da oni koji vam kazu da je to "lazna drzava"varaju vas.Bice kako ja kazem da je.Isto smo i mi patili 10 godina miloseviceve vlasti,i na kraju smo pobedili.Kako tako./Trazili smo da nam dopuste da nasa deca pohadjaju skolu,oni9 nam nisu dali ni to,pa nas hapsili.Ja sam jedan od uhapsenih samo sto sam trazio da deca idu u skoli,koje smo sami pravili.

Gresni pop Milorad

13.07.2016. 15:30

Bas me interesuje kakva ce biti "reakcija" od strane R. Srbije na sve ovo.Pitam se samo dali ce je uopste i biti

Dobrica

14.07.2016. 07:16

Takvo ponašanj prištinskih vlasti nije ništa novo.Srbija i sadašnja vlast kao i sve one prethodne sve što Brisel kaže one samo aminuju i slepo izvršavaju samo da bi se njima dodvorili.Sadašnja vlast što se tiče politike prema Kosovu samo nastavlja ono šta je radila prethodna u kojoj je Čedomir Jovanović bio potpredsednik Vlade, a sve to radi ulaska u EU.