FOTO: Gađali komunalce lubenicama

Fotografije na kojima se ispred ulaza u sedište komunalne policije u Beogradu vidi nekoliko bačenih lubenica objavljene su na internetu.
Sedište komunalaca nalazi se u Mekenzijevoj ulici, a na slikama se na ulazu u njihovu stanicu vide bačene i polomljene lubenice.
 
Iz Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" na Fejsbuku naveli su da su kao "simbolički čin protiv nasilja predstavnika vlasti i njihovih odreda, doneli 200 kilograma lubenica ispred sedišta komunalne policije u Beogradu".
 
"Niko od komunalnih policajaca nije izašao iz zgrade, očigledno shvatajući sopstvenu odgovornost i potrebu da se s njom suoče. Očekujemo ostavku Nikole Ristića i istragu brojnih neprihvatljivih postupanja komunalne policije od samog svog osnivanja", navodi se u statusu.
 
Oni su do sada zbog rušenja u Savamali u centru grada organizovali nekoliko protesta na kojima je bilo više hiljada ljudi, a na kojima, između ostalog, traže i ostavku načelnika komunalne policije Nikole Ristića
 
Jedan prodavac na Vidikovačkoj pijaci preminuo je kada su pripadnici komunalne policije pokušali da ga legitimišu.
 
Zaštitnica građana Beograda Katarina Žeželj zbog toga je pokrenula postupak kako bi se utvrdilo da li je komunalna policija prekoračila mere iz svoje nadležnosti.
 
Komunalna policija Beograda je pre toga izrazila žaljenje zbog toga što je jedan prodavac na Vidikovačkoj pijaci umro tokom pokušaja legitimisanja, dodavši da u svom postupanju nije prekoračila mere iz svoje nadležnosti.
 
"Tada je jednom licu koje je vršilo nelegalnu prodaju naglo pozlilo, nakon čega je pozvana Hitna pomoć koja je pokušala reanimaciju, ali bezuspešno. Prethodno su pripadnici Komunalne policije zatražili asistenciju policije, jer je pomenuto lice odbilo da se legitimiše", navela je komunalna policija u saopštenju.
 
Komunalni policajac G.B. je saslušan pošto ga Ljiljana Marinković tereti da je odgovoran za smrt njenog supruga Vladana, navele su Večernje novosti.
 
Nalog za saslušanje je izdalo Više javno tužilaštvo u Beogradu, nakon smrti Vladana Marinkovića, trgovca lubenicama, koji je u sredu preminuo na Vidikovačkoj pijaci u Beogradu.
 
On je, zasad, saslušan samo u svojstvu građanina, na okolnosti koje su se u sredu dogodile na Vidikovačkoj pijaci, navode iz MUP Srbije. “Komunalni policajac tvrdi da nije prešao granice svojih ovlašćenja, nego da je sve radio po zakonu“, kažu iz MUP-a.
  • w.

    02.07.2016 08:05
    Pocinje da me sve vise bude strah sto zivim ovde.
  • Gdejkrivična prijava

    02.07.2016 01:50
    Šteta lubenica, vrede više od svih smrdljivih komunalaca.Trebali su ih zasuti kesama sa fekalijama.
  • evgenije

    02.07.2016 01:45
    Mene sinoć umalo komunalna policija nije zgazila na pešačkom prelazu u Jevrejskoj. Meni zeleno a oni iz Uspenske skreću desno u Jevrejsku taman dok sam prelazio. Zaleteo se baja u mene sa onim valjda Tojotinim džipom/pikapom, belim velikim. Počeo da mi trubi a sa usana mu čitam kako mi psuje majku. Njih dvojica napred u civilu a iza suvozača sedi neka plavuša. Vidim da i iza vozača neko sedi. Mislim se u meni majmune jedan zeleno mi je a kada sam ja počeo da prelazim ulicu ti si još uvek bio u Uspenskoj ulici tako da nisam istrčao pred tebe već si ti naglo dodao gas kao da me namerno ciljaš. Pazi ovo, frajer mi trubi da mu na moje zeleno stanem da on prođe. Inače, komunalna policija uopšte ne radi svoj posao. Ima ulica u Novom Sadu gde uopšte sa jednog kraja na drugi ne možeš da dođeš a da te barem 20 klima ne okupa. Samo vise ona creva iznad trotoara i kaplje li kaplje. Da oni rade svoj posao ne bi kapljalo po prolaznicima jer bi novčanim kaznama naterali vlasnike tih klima uređaja da crevo za odvod ili spoje na oluk ili da ga izvuku na terasu pa da kaplje u neki balon, flašu, kantu. Hrabri su samo kada napušavaju babe od sto godina na Bulevaru što prodaju hekleraje i stare knjige iz porodične biblioteke.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.