Đurić odgovorio Duratoviću: Sram vas bilo

Potpredsednik SNS Marko Đurić poručio je načelniku opštine Srebrenica Ćamilu Durakoviću da treba da ga je sram za širenje mrženje i gaženja dostojanstva žrtava.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 30.06.2016.

19:32

Đurić odgovorio Duratoviću: Sram vas bilo
Tanjug

"Sram Vas bilo, Durakoviću. Sram Vas bilo za širenje mržnje. Sram Vas bilo za gaženje dostojanstva srebrenickih zrtava. Sram Vas bilo za linč Aleksandra Vučića i pljuvanje u lice Srbiji. Jedini koji od početka širi mrznju je upravo Duraković", naveo je Đurić u saopštenju dostavljenom medijima.

Duraković se ranije danas, kako prenose mediji, oglasio saopštenjem u kom, kako se navodi, odgovara na "pretnje i govor mržnje" upućen od Đurića, a lideru SNS Aleksandru Vučiću je "poručio" da "povede računa o pojedincima iz njegove partije", koji, nepotrebno "podižu tenzije u regionu".

Đurić je naglasio da je Srbija dokazala da želi pomirenje, a Duraković i njemu slični dokazali su da sa njima o tome nema šta da razgovara.

"Zahvaljujući toj mržnji prošle godine pogaženo je dostojanstvo srebrenickih zrtava i organizovan linč Aleksandra Vučića, koji je očigledno kriv zato što je preživeo taj šovinistički linč, koji su mu Duraković i Izetbegović organizovali", navodi Đurić.

Srbija, kako je naveo, bez obzira na bezdusnu zloupotrebu mrtvih, koja postaje manir bošnjačkih političara, nastavlja da žali za nevino stradalim žrtvama svih ratova na tlu bivse Jugoslavije.

"Nećemo se povesti za primitivnim političkim stilom gospodina Durakovića i ostalih njegovih tesktopisaca iz Sarajeva, jer Srbija je istinski čuvar regionalne stabilnosti i inicijator pomirenja", naveo je Đurić.

On je naglasio da je "srpski politicki vrh pokazao koliko je čovečan kada je odao počast srebreničkim žrtvama - i ličnim prisustvom najviših zvaničnika u Potocarima, i jasnim stavom parlamenta. Za razliku od nas, pojedini bošnjački rukovodioci u BiH nikada nisu pokazali ni nagoveštaj žaljenja i saucešća sa porodicama masakriranih civila iz Bratunca, Kravica i desetina srpskih sela u Podrinju".

Toliko o čovečnosti, napisao je Đurić, onih koji se usuđuju da nam dele moralne pridike.

"Generaciju rođenu posle rata u BiH sada već čine punoletni ljudi, koji treba da stasavaju neopterećeni omrazama, koje zvaničnici u Sarajevu uporno nastoje da ožive, besramno koristeći sopstvene zrtve. Bosnjackom narodu treba odgovorno rukovodstvo okrenuto pomirenju i saradnji, a ne usijane glave koje ga vode u ponavljanje sukoba", zakljucio je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: