≫ 

V.D. DIREKTORA EPS MILORAD GRČIĆ: Završena sistematizacija, 1000 radnika manje do kraja 2016.

- Imamo plan, zahvaljujući sistematizaciji i našem sagledavanju organizacije proizvodnje u svim ograncima, na koji način ćemo da smanjimo broj zaposlenih za 1.000 u toku 2016. godine - izjavio je Milorad Grčić, vršilac dužnosti direktora u Elektroprivredi Srbije

  • 1

Finansijsko poslovanje Elektroprivrede Srbije (EPS) je veoma stabilno, u prvom kvartalu je ostvarena dobit od 13,6 milijardi dinara, a reorganizacija firme teče po planu u skladu sa merama Vlade Srbije, izjavio je danas Milorad Grčić, vršilac dužnosti direktora u tom Javnom preduzeću.

EPS od prodaje dva audija KUPUJE "TERENCE" za radnike!

Finansijsko poslovanje EPS-a nije ugroženo. EPS je u prvom kvartalu tekuće godine ostvario dobit od 13,6 milijardi dinara - rekao je Grčić Tanjugu, dodajući da kompanija nastavlja da sprovodi reorganizaciju u skladu sa merama Vlade Srbije i u skladu sa započetim reformama unutar, što daje određene rezultate.

Komentarišući izjavu direktora Svetske banke u Srbiji Tonija Verheijena, koji je doveo u pitanje finasnijsku održivost EPS-a ukoliko ne bude smanjen broj zaposlenih i sprovedena finansijska konsolidacija kompanije, Grčić je naveo da "očigledno postoji neki nesporazum" između analiza Svetske banke i analiza stručnjaka zaposlenih u EPS-u.

EPS Snabdevanje pripojeno Elektroprivredi Srbije

Foto: eps.rs Foto: eps.rs

Naša pretpostavka je, kada smo pravili analizu podataka Svetske banke koju su oni izneli vezano za EPS, da najverovatnije Svetska banka nije imala sve relevantne podatke... Upravo pokušavamo da napravimo kontakt i da zajedno sa Svetskom bankom napravimo ponovo sveobuhvatnu analizu poslovanja EPS-a - ističe Grčić.

U dogovoru sa Svetskom bankom i u skladu sa svim merama Vlade i prethodnog rukovodstva EPS-a, dodaje Grčić, rukovodstvo firme nastavlja reorganizaciju.

- Završili smo sistematizaciju, otkočili pregovore sa sindikatom, izrađujemo metodologiju koja je pri kraju i smatramo da na taj način trasiramo put efikasnijem poslovanju EPS-a, boljoj organizaciji - kaže Grčić.

Foto-Ilustracija: eps.rs Foto-Ilustracija: eps.rs

Novi v. d. generalnog direktora EPS - Milorad Grčić!

Prema njegovim rečima, veoma je važno to da se radi na smanjenju gubitaka i na smanjenju krađa, a neke primere su izneli i Svetskoj banci.

Smatram da ćemo imati mnogo bolje rezultate kada je reč o naplati električne energije i o smanjenju gubitaka, nego što je Svetska banka to očekivala od nas u svojoj projekciji - ocenjuje on.

Napominje, takođe, da je jedna od mera za smanjenje gubitaka i mera štednje unifikacija auto-parka.

Imamo plan, zahvaljujući sistematizaciji i našem sagledavanju organizacije proizvodnje u svim ograncima, na koji način ćemo da smanjimo broj zaposlenih za 1.000 u toku 2016. godine - kaže Grčić.

Foto: EDB, Milena Đorđević Foto: EDB, Milena Đorđević

Nema poskupljenja struje, tvrdi direktor EPS

Podvlači da "nijednog trenutka ne pominje otpuštanje, već smanjenje broja radnika", i da će i to dati u određeni efikasan rezultat. Naglašava da je EPS-u mnogo veći problem to što su radnici nepravilno i loše raspoređeni nego višak radnika.

- U ovom momentu smo taj plan za 2016. trasirali i tu neće biti nikakvih problema. Sve su ovo dokazi da EPS nema u ovom momentu nikakav problem, da EPS ima budućnost i da je EPS firma koja posluje pozitivno - zaključio je Grčić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DIDA DEDIC

    6. jul 2016 | 11:10

    Viska radnika u proizvodnji ne postoji...cak,ima potrebe za novim zaposljavanjem...Kolubara,NPR,placa BIVSE DIREKTORE,KOJI,OTKAKO IM JE PROSAO MANDAT,VEC NEKOLIKO GOD.PRIMAJU PLATE SA VELIKIM KOEF.A LJUDINISU DOBILI NIKAKVO ZADUZENJE...Oni se ne bune...sede,bave se privatnim biznisom,i boli ih uvo...ali,zato,momci sa srednjim obrazovanjem,i diplomom elektronicara,,,vuku kablove,, vec 7-8god.jer ne pripadaju ni jednoj partiji...PITAMO SE,DOKLE TAKO...Proizvodnja ima manjka radnika,i veliki teret pada na te ljude,pa cesto,zbog nesposobnosti menadzmenta,dolazi cesto do povreda i smrtnih slucajeva,gde niko do sada nije odgovarao...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA