Nova vest
Borilački sportovi

Sreda, 29.06.2016.

23:24

Ceca i SAD na kik boks turniru u Končarevu

Na tradicionalnom 19. medjunarodnom kik boks turniru u Končarevu kod Jagodine, ove godine nastupiće selekcija SAD.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Ceca i SAD na kik boks turniru u Končarevu

Reperezentaciji SAD suprostaviće se reprezentativci Srbije iz KBK "Palmini tigrovi" pojacanim jednim reprezentativcem iz Futoga i kik bokserkom "Crvena Zvezda - Delije" Beograd, saopšteno je iz ovog kluba.

Kik boks turnir u Končarevu, koji svake godine na seosku slavu Ivanjdan, 7.jula, organizuje Kik boks klub "Palmini tigrovi" iz Jagodine,
ubraja se medju najposećenije u ovom delu Evrope. Održava se na otvorenom, i u proseku ga gleda oko 10.000 ljudi.

Za Srbiju, boksovaće Boban Marinković, Aleksandar Konovalov, Slobodan Mijajlović iz "Palminih tigrova", Nemanja Pantelić iz Futoga i Dijana Dabetić iz Crvena zvezda - Delije".

Njima će se suprostaviti; Džo Miler, Kori Sant Hagen, Nejt Ričardson, Omari Bojd i Ketrin Jang.

"Biće to žestog sudar Srbije i SAD, zemlje gde je nastao kik boks", ocenjuju organizatori.

Turnir je poznat i po tome što je medju gledaocima, uvek po nekoliko ambasadora i prestavnika stranih ambasada u Beogradu, ministri u Vladi Srbije a pratili su ga iz gledališta i predsednici države Boris Tadić i Tomislav Nikolić, bivši premijer Ivica Dačić...

Na dosadašnjim turnirima u Končarevu nastuple su reprezentacije: Italije, Rusije, Bugarske, Hrvatske, Turske, Grčke, Španije, Ukrajine, Francuske, Madjarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Poljske, kombinovana reprezentacija Češke i Slovačke, Portugalije... Srbija je izgubila samo od Rusije i Portugalije.

Vlasnik i osnivač "Palminih tigrova" je narodni poslanik, predsednik Skupštine grada Jagodine i Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, koji je rodjen i živi sa porodicom u Končarevu i slavi
Ivanjdan.

"Amerikanci su nas bombardovali 1999. godine, i zato ćemo sada da ih pobedimo", rekao je Marković.

Turnir počinje u 20,30 sati, a u zabavnom programu, pre i posle mečeva, nastupiće pevačica Svetlana Ceca Ražnjatović. Ulaz je besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Borilački sportovi

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve