Duge cevi na njujorškim aerodromima

D.D.S.

29. 06. 2016. u 20:50

Sjedinjene države na teroristički napad u Turskoj odgovorile jačim obezbeđenjem

Дуге цеви на њујоршким аеродромима

SJEDINjENE Države su, "najstrože" osuđujući teroristički napad u Turskoj, pojačale bezbednost na sopstvenoj teritoriji. Dodatne policijske snage raspoređene su na aerodromima u Njujorku i Nju Džersiju, dok su vlasti upozoravale putnike da ih ne iznenade patrole opremljene taktičkim oružjem.

- Napad na međunarodni aerodrom "Ataturk", kao i nešto ranije na onaj u Briselu, simbol su internacionalnih veza koje nas povezuju. Ostajemo čvrsti u našoj podršci Turskoj, našem NATO savezniku i partneru, kao i našim prijateljima i saveznicima širom sveta, dok nastavljamo suprotstavljanje pretnji od terorizma - saopštila je Bela kuća.

Dok udružene snage FBI za borbu protiv terorizma, zajedno sa saveznim i lokalnim zvaničnicima, u SAD pomno prate sitauciju, povodom napada u Turskoj oglasili su se i kandidati za predsednika SAD:

- Još jedan teroristički napad, ovog puta u Turskoj. Da li će svet ikada da shvati šta se dešava? Vrlo tužno. Pretnja od terorizma nikad nije bila veća. Moramo da učinimo sve što je moguće da održimo SAD izvan tog užasnog terorizma - oglasio se kandidat republikanaca Donald Tramp.

Njegova demokratska rivalka u trci za Belu kuću, Hilari Klinton sagledala je situaciju iz drugog ugla. Amerika se, kaže, "ne sme povući":

- Ovaj napad samo jača našu rešenost da porazimo teroriste i radikalni islam širom sveta. I podseća nas da SAD ne smeju da se povlače... Moramo da produbimo saradnju sa saveznicima i partnerima na Bliskom istoku i u Evropi... Takva saradnja je od suštinskog značaja za bezbednost naše zemlje - poručila je bivša prva dama, senatorka i državna sekretarka SAD.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

izdajnici sopstvenih narod ai građana na vlasti u Evropi

29.06.2016. 21:08

Da ih ne navlačite u države Evrope i SAD ne bi bili u ovoj situaciji.