PREŠEVO: Igralište za decu migrante

Lokalne vesti - Sreda 29.06.2016 - 13:09

Vranje - Privremeni centar za registraciju i prihvat migranata u Preševu dobio je i igralište za decu, donaciju organizacije „Save the Children“.

Detalj sa novog igrališta FOTO promo SDC Detalj sa novog igrališta FOTO promo SDC

Na površini od 250 kvadrata pokrivenih prirodnom travom nalaze se penjalice, tobogani, klackalica, ljuljaške, njihalice, kao i pet klupa.

Tim mobilnog Kutka za decu, koji u centru u Preševu organizacija „Save the Children“ vodi zajedno sa „Centrom za integraciju mladih“, organizuje aktivnosti na igralištu i učestvuje u igrama sa decom.

Ana Antanasijević, supervizorka mobilnog Kutka za decu, kaže da su potpuno oduševljena, jer mesecima nisu imali priliku da bezbrižno uživaju u igri.

 - Zanimljivo je kako igralište podjednako privlači i mlađe i starije. Dok smo se mi iz tima igrali sa mlađom decom, jedna petnaestogodišnja devojčica iz Sirije, koja putuje bez svoje porodice, satima se ljuljala u velikoj ljuljašci.

Decu sa igrališta nije moglo da otera ni loše vreme. Kada je počela kiša, sakrili smo se u kućicu na igralištu, i odatle posmatrali kako pada.

Imala sam osećaj da smo napravili svoj mali, lep i bezbedan svet
- kaže Antanasijevićeva.

U centar u Preševu svakodnevno pristiže desetine izbeglica, a bar trećinu od njih čine deca. Veći deo izbeglica se zadržava kratko, nastavljajući put prema Beogradu.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: