Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.06.2016.

23:16

Sigurdson: Nismo imali mnogo problema sa Engleskom

Fudbalski reprezentativac Islanda Ragnar Sigurdson rekao je da je oduvek sanjao da igra protiv Engleske na nekom takmičenju.

Izvor: Beta

Autor:Beta

Sigurdson: Nismo imali mnogo problema sa Engleskom
Getty images

Island je pobedio Englesku sa 2:1 u osmini finala Evropskog prvenstva u Francuskoj i ostvario istorijski uspeh plasmanom medju osam najboljih. Sigurdson je postigao gol i odličnim startom u završnici utakmice sprečio Džejmija Vardija da izjednači.

Iako je rekao da mu je oduvek bio san da igra protiv Engleske, Sigurdson je bio pomalo razočaran nastupom protivničke ekipe.

"Niu napravili neke šanse. Hari Kejn je imao šansu i glavom je poslao loptu pravo u golmana. Mnogo njihovih lopti smo izbacili, a bilo je i mnogo šuteva iz daljine", rekao je Sigurdson. Utakmicu u Nici je preko velikog ekrana u Rejkjaviku gledalo više hiljada ljudi, a Island je sa 330.000 stanovnika najmanja zemlja koja je ikada igrala na Evropskom prvenstvu.

Island je igrao u formaciji 4-4-2, koju je u Švedskoj predstavio dosadašnji selektor Engleske Roj Hodžson, zajedno sa Bobom Hatonom, u sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog veka. Jedan od njihovih tadašnjih učenika bio je i selektor Islanda Lars Lagerbek. "Mnogo sam naučio od njih, promenili su metode treninga i edukaciju trenera u Švedskoj i zaista sam imao mnogo koristi od toga. Poštujem veoma, veoma dobrog trenera Hodžsona", rekao je Lagerbek.

Hodžson je sinoć po završetku utakmice podneo ostavku. Lagerbek je kao selektor Švedske i Islanda odigrao sedam utakmica protiv Engleske i nijednom nije izgubio. Islandjani su sinoć uspeli da zaustave dva najbolja strelaca engleske Premijer lige iz prošle sezone Vardija i Kejna. Plan Islanda bio je da zatvori velike zvezde engleske reprezentacije. Na kraju utakmice engleski fudbaleri pali su na travu, dok su se reprezentativci Islanda radovali sa navijačima kao da su osvojili trofej.

"Bili smo pomalo pod uticajem naše ljubavi prema engleskom fudbalu, pa nam je ova utakmica verovatno više značila, nama koji smo gledali engleski fudbal od malena", rekao je trener u reprezentaciji Islanda Heimir Halgrimson.

Island će 3. jula u četvrtfinalu igrati protiv domaćina turnira Francuske.

"Idemo na Francuze! Nismo imali mnogo problema u odbrani protiv Engleske, a takodje stvorili smo mnogo dobrih prilika. Ako naši igrači budu imali isti stav moći ćemo svakoga da pobedimo", rekao je Halgrimson.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve