VUČIĆ NAJAVIO NOVA ULAGANJA: Jača ekonomija će jačati i vojsku

Premijer je, pored povećanja plata pripadnicima vojske, najavio i ulaganja u lovačku avijaciju

  • 81

Izvesno je da će pripadnici Vojske Srbije do kraja godine imati veća primanja, najavio je danas predsednik vlade Aleksandar Vučić i istakao da će snažnija srpska ekonomija moći da jača srpsku vojsku.

Evo kako reaguje srpska vojska kada TERORISTI NAPADAJU KRUŠEVAC (FOTO)

Na tome će se raditi u narednom periodu, poručio je premijer na aerodromu Nikola Tesla, gde je prisustvovao primopredaji dva transportna helikoptera Mi-17, koja su kupljena u Rusiji.

On je, pored povećanja plata pripadnicima vojske, najavio, kao posebnu stavku, i ulaganja u lovačku avijaciju, posebno migove 29, za šta će, kaže, iduće godine biti izdvojena značajna sredstva.

VOJNA VEŽBA NA PEŠTERU: Predsednik Srbije ima PUNO POVERENJE U VOJSKU SRBIJE

Vučić je rekao da je VS posle 36 godina dobila nove helikoptere, a da je posebno zahvalan Ministarstvu odbrane na uštedama i svima koji su pomogli da se helikopteri kupe za 25 miliona evra.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dva ruska helikoptera od danas su deo eskadrile Vojske Srbije i parkirana su u hangaru Jat tehnike na beogradskom aerodromu.

Helikopteri su u Beograd stigli oko tri sata posle ponoći, a primopredaji su prisustvovali su i ministri u Vladi Srbije, komandant Vazduhoplovstva i PVO, general-major Ranko Živak, te predstavnici ruskog vojnog izaslanstva.

KAD JURIŠA SRPSKA VOJSKA: Neverovatne fotografije vojne vežbe “Morava 2016″

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Dva ruska helikoptera prvi su helikopteri koji su kupljeni u inostranstvu za potrebe vojske nakon 29 godina, kada su od Sovjetskog saveza kupljeni protivpodmornički helikopteri Ka-28, koji se više ne koriste. Poslednji novi transportni helikopteri Mi-8, čiji pojedini primerci i dalje lete u VS, kupljeni su pre 36 godina.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Trenutno se u Vojsci Srbije koriste jedan transportni helikopter Mi-17, koji je preostao nakon što se drugi srušio u martu 2015. godine, kao i nekoliko Mi-8, od kojih lete samo dva.

Srpski vojnici heroji otišli u misiju u LIBAN! (FOTO)

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Helikopter Mi-17 ima nosivost od 4.500 kilograma i može da razvije maksimalnu brzinu od 262 kilometara na čas. Može da ponese 36 putnika ili 24 padobranca i 12 ranjenika. Dužine je 18,6 metara i visine 4,7 metara, dok je maksimalna težina pri poletanju 13.000 kilograma.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    28. jun 2016 | 14:46

    Jaca ekonomija ce omoguciti i jacanje u svim drugim oblastima.

  • Emina

    28. jun 2016 | 12:01

    Od velikog značaja za Vojsku novi helikopteri.

  • Milutin

    28. jun 2016 | 13:04

    Srbija još mora da radi na modernizaciji vojske,kako bi bila jaka i stabilna. Ovo su samo počeci i to dobri... Nadam se da će tako da se i nastavi ubuduće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA