Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.06.2016.

10:33

Islanđani: Ronaldo, da li smemo sada da slavimo?

Reprezentacija Islanda apsolutni je hit od starta Evropskog prvenstva, ali očigledno da samo debitansko učešće nije bilo dovoljno za potomke Odina i Lokija.

Izvor:

Autor:

Islanđani: Ronaldo, da li smemo sada da slavimo?
Getty Images

'Vikinzi' su u ponedeljak uveče šokirali kompletan svet, jednom od najvećih senzacija u novijoj fudbalskoj istoriji – izbacivši Englesku u osmini finala.

'Gordi Albion' poveo je već u četvrtom minutu, preko Vejna Runija iz opravdano dosuđenog penala, ali su najpre Ragnar Sigurdson dva minuta kasnije i Kolebein Siktorson već u 18. doneli apsolutni preokret svom timu. Englezi su do kraja susreta pokušavali da stignu do izjednačenja, ali su delovali poprilično bezvoljno i bez prave šanse za pogodak.

Islanđani tako i dalje ne znaju za poraz na svom debiju na velikoj sceni, pošto su u grupnoj fazi savladali Austriju (2:1), odnosno remizirali dva puta sa Mađarskom (1:1) i Portugalom (1:1).

Upravo su posle prvog susreta na Završnom turniru i došli u centar pažnje, kada je Kristijano Ronaldo bio iznerviran rezultatom, ali i slavljem Iislanđana koje je usledilo.

On se tada čudio, istakavši da mu nije jasna tolika radost, kao da su osvojili nešto, a oni su ga sada 'kulturno' pitali da li smeju da proslave prolaz među najboljih osam selekcija Evrope. Na stranu to što su Englezi bili očajni, Islanđani zaslužuju sve pohvale za beskompromisnu borbu od prvog do poslednjeg minuta.

Bajka 'Vikinga' nastavlja da traje, a naredni stranu priče dobićemo u nedelju, kada od 21 čas budu igrali na stadionu Stad de France za prolaz u polufinale sa domaćinom Francuskom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

123 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu