Najnovije vesti
Vesti Politika
Dačić sa visokim zvaničnikom Kube

Dačić sa visokim zvaničnikom Kube

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić sastao se danas sa predsednikom Nacionalne skupštine narodne vlasti Republike Kube Estebanom Lasom i tom prilikom je potvrđeno tradicionalno prijateljstvo i bliskost u stavovima dve zemlje.

fivica dacic novi01_RAS_foto oliver bunic Foto: O. Bunić / RAS Srbija
fivica dacic novi01_RAS_foto oliver bunic
Ivica Dačić
Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Ivica Dačić

Tokom susreta u okviru prve zvanične posete kubanskog funkcionera Srbiji, razmatrane su mogućnosti za dalje unapređenje bilateralnih odnosa, pre svega, na ekonomskom planu.

Predstavljeni su potencijali slobodne zone Marijel u Republici Kubi, a bilo je reči i o intenziviranju saradnje u oblasti zdravstva i poljoprivrede, navodi se u saopštenju Ministastarstva spoljnih poslova Srbije.

Potvrđen je obostrani interes za očuvanje pozitivne dinamike političkog dijaloga, kao i međusobna podrška pitanjima od značaja.

Naročito je istaknut kontinuitet principijelnog stava i podrške Republike Kube teritorijalnom integritetu i suverenitetu Republike Srbije.

Dogovorena je dalja komunikacija u pogledu buduće razmene poseta na visokom i najvišem nivou, a pozdravljena je i uspešna parlamentarna saradnja.