Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 27.06.2016.

14:45

Ivanovićeva ispala na startu od 223. na svetu!

Srpska teniserka Ana Ivanović eliminisana je sa Vimbldona već u prvom kolu!

Izvor: AK

Autor: AK

Ivanovićeva ispala na startu od 223. na svetu!
Foto: Beta/AP

Bolja od 25. teniserke sveta bila je kvalifikantkinja iz Rusije Jekaterina Aleksandrova, 223. na WTA listi.

Ruskinja je savladala Ivanovićevu sa 6:2, 7:5, posle nešto više od sat vremena igre.

Ivanovićeva je slabo servirala, dozvolila je rivalki dva brejka u prvom setu, a da je nijednom nije ugrozila s druge strane.

Na startu drugog propušta brejk priliku, nakon čega odmah gubi servis, uspeva da odmah uzvrati, ali nastavlja slabo da servira pa Ruskinja brzo pravi novi brejk.

Ivanovićeva još jednom uzvraća za 4:4, ali ne i da preokrene, već i treći put gubi servis u drugom setu i konačno gubi meč od autsajderke.

Aleksandrova će u drugom kolu igrati sa boljom iz duela u kojem se sastaju Kazahstanka Zarina Dijas i Nemica Ana-Lena Fridsam.

Tok meča:

Nakon prva četiri seta bez najave mogućeg brejka, sa svega po jednim osvojenim poenom teniserki na servis rivalke, u petom je usledio šok.

Nekada prva teniserka sveta izgubila je servis od kvalifikantkinje koja je bez mnogo problema brejk kapitalizovala u 4:2.

Ivanovićeva se nije oporavila od ovog udarca, nastavila je slabo da servira, pa je Aleksandrova stigla do još jednog brejka i gem od osvajanja seta.

Ruskinja nije ispustila sjajnu šansu, bila je pod velikim pritiskom u sledećem gemu, ali je treću set loptu pretvorila u vođstvo od 1-0 (6:2).

Naša teniserka bez izgubljenog poena osvaja prvi gem u drugom setu, konačno stiže i do brejk šanse ali je ne koristi, nakon čega opet slabo servira, što s druge strane Aleksandrova ne propušta da kazni i pravi novi brejk za 2:1.

Ivanovićeva se konačno budi i vraća brejk za 2:2, ali nastavlja slabo da servira pa Ruskinja stiže do nove šanse koju takođe ne propušta pa ostaje u vođstvu.

Ipak, Srpkinja se nije predala već je opet napala servis Aleksandrove, da bi posle maratonskog gema iskoristila drugu brejk šansi iz poravnala na 4:4.

Usledila su dva gema bez uzbuđenja, da bi u 11. Ivanovićeva opet posrnula, te je Ruskinja napravila treći brejk u setu i stigla do servisa za meč.

Aleksandrova ne propušta šansu karijere te iz četvrtog pokušaja koristi meč loptu za konačih 2-0 (7:5).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

162 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu