27. jun  2016. 13.27  | Izvor: RTV

SRS: Zbog podrške oko promene ustava LSV deo vlasti u N.Sadu

NOVI SAD -

Srpska radikalna stranka saopštila je danas da u pozadini koalicije Srpske napredne stranke i Lige socijaldemokrata Vojvodine u novosadskoj vlasti nije konsolidacija komunalnog sistema u Novom Sadu, nego podrška prilikom pokretanja postupka za promenu Ustava Republike Srbije.

Šef odborničke grupe "Dr Vojislav Šešelj - Srpska radikalna stranka" u Skupštini Grada Novog Sada Đurađ Jakšić najavio je na današnjoj konferenciji za medije da će radikali biti žestoka opozicija novoj skupštinskoj većini u Novom Sadu, koju, sada je već izvesno, čine" naprednjaci, socijalisti i Čankovi ligaši".

Jakšić je rekao da je za radikale, uprkos iznenađenju javnosti, koaliciona ljubav između Vučićeve SNS i Čankove LSV je potpuno prirodna i normalna stvar, zato što "ono što politički propagira Čankova LSV u delo sprovodi Vučićeva SNS".

"Javnost mora da zna da u pozadini koalicije naprednjaka i ligaša nije konsolidacija komunalnog sistema u Novom Sadu, nego podrška prilikom pokretanja postupka za promenu Ustava Republike Srbije. Naime, poslanici Lige socijaldemokrata Vojvodine u Narodnoj Skupštini Republike Srbije priteći će Vučiću u pomoć, kada se pokrene postupak za promenu Ustava, za šta je potrebna dvotrećinska većina u parlamentu. Dakle, promena Ustava je pravi razlog koalicionog saveza naprednjaka i ligaša u Novom Sadu, Subotici, Zrenjaninu i još nekim gradovima i opštinama u Vojvodini", istakao je Jakšić.

Radikali su uvereni da se suštinski u Novom Sadu ništa neće promeniti, a ako je suditi po najavama gradonačelnika Vučevića, da će nastaviti tamo gde je stao u prethodnom mandatu, Novom Sadu se crno piše, jer se grad u poslednje četiri godine nije razvijao i napredovao, već je životario i tavorio.

"Srpska radikalna stranka će biti pravi korektivni faktor novosadske vlasti. Uveren sam da imamo najjaču odborničku grupu, koja će biti dominantna i politički superiorna u Skupštini Grada Novog Sada", zaključio je Jakšić.

Tagovi
Srodne vesti