"Umiljati ljubimac": Google predstavio novog robota

Kućni robot stavlja posuđe u mašinu, donosi pivo 'vlasnicima', a može i da se spotakne na koru od banane.

Tehnopolis

Izvor: B92

Subota, 25.06.2016.

08:35

Foto: Screenshot

Ekipa kompanije Boston Dynamics (koju je kupio Google i sada je deo kompanije Alphabet), objavila je novi video-snimak u kojem je predstavila novog robota.

Kompanija je do sada u svojim video-snimcija prikazala veliki napredak koji je postigla na polju robotike - njieni roboti odlično kreću po neravnom terenu u šumi, po travi, mogu da podižu i nose teret, a naročito je zanimljiv video u kojem jedan od zaposlenih u kompaniji napada robota štapom, a robot se nakon gubitka ravnoteže i padanja ponovo uzdiže na noge bez muke.

Novi robot nazvan je SpotMini i zamišljen je kao mali kućni robot koji bi ljudima trebalo da pomaže u obavljaju svakodnevnih aktivnosti poput stavljanja sudova u mašinu, donošenja hrane i pića i slično.

SpotMini može neometano da se kreće po stepenicama, zavuče se ispod stola (Yahoo piše da se kreće poput psa), a zahvaljujući dodatku koji liči na glavu dinosaurusa može da nosi i limenke i čaše.

Uprkos svim probojima Boston Dynamicsa na polju robotike, najnovije glasine kažu da Lari Pejdž i Sergej Brin žele da prodaju kompaniju.

Više o sposobnostima novog robota pogledajte u priloženom videu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

22 h

Podeli: