Braća od strica nastradala u fordu

Lj. P.

24. 06. 2016. u 22:56

Teška saobraćajna nesreća u Bačkom Gradištu nedaleko od Bečeja. Poginuo Čongor Halapi (22), a njegov brat L. H. (17) teško povređen

Браћа од стрица настрадала у форду

Čongor Halapi

U TEŠKOJ saobraćajnoj nesreći u noći između četvrtka i petka u Bačkom Gradištu kod Bečeja poginuo je Čongor Halapi (22), dok je njegov brat od strica L. H. (17) iz istog mesta zadobio teške povrede i nalazi se u Dečjoj bolnici u Novom Sadu.

Nesreća se dogodila nešto pre jedan sat posle ponoći u Ulici Glavna, kod broja 128 u Bačkom Gradištu. "Ford fokusom" bečejskih registarskih oznaka upravljao je Čongor, inače vlasnik kola, dok je sedamnaestogodišnjak bio na zadnjem sedištu i najverovatnije spavao.

Pretpostavlja se da je uzrok stravične nesreće neprilagođena brzina. Po dosadašnjim rezultatima istrage, vozač je izgubio kontrolu nad vozilom, sleteo sa kolovoza, posle čega se automobil nekoliko puta prevrnuo. Od siline udara Čongor je podlegao povredama na licu mesta, dok je njegov putnik teško povređen.

Zvuci strahovite nesreće probudili su gotovo sve stanovnike Glavne ulice u Bačkom Gradištu. Pojedini su istrčali da provere šta se dešava, a među prvima je stigao Zvonimir Smiljčić. Odmah je pozvao policiju i Hitnu pomoć.

- Probudila me je lupnjava, mislio sam da mi neko udara u prozor - prepričava Smiljčić šta se dešavalo. - Istrčao sam na ulicu i video da je nedaleko od moje kuće prevrnut auto i sa baterijskom lampom sam odmah tamo otišao. Prizor je bio strašan i sada su mi te slike pred očima. Lekari su utvrdili da jedan od mladića nažalost nije živ, a drugi je davao znake života. Kolima Hitne pomoći su ga odvezli u Novi Sad u bolnicu.

Erika Halapi, majka poginulog mladića, duboko potresena tragedijom koja ih je zadesila, jedva progovarajući kaže da još ne zna kako se nesreća dogodila.

- Od muža koji je u Engleskoj sam, oko pola četiri, saznala da mi je sin poginuo - kroz plač priča Čongorova majka. - On vozi kamion sa bratovljevim sinom tamo i njima je neko javio.

Mladići su, po onome što je Čongorovoj majci zasad poznato, prethodno bili na Tisi i krenuli su, najverovatnije, prema kući. Posle oko 300 metara se desila tragedija.


TEŠKE POVREDE GLAVE I STOMAKA

SEDAMNAESTOGODIŠNjAK je, kako nam je potvrđeno u Dečjoj bolnici, zadobio teške povrede glave i trbuha. Smešten je u jedinicu intenzivne nege i njegovo zdravstveno stanje je stabilno.



Pratite nas i putem iOS i android aplikacije