Dokumenti našeg ritma 1

Prvi Festival muzičkog dokumentarnog filma Dok’n’Ritam održaće se od 23. do 26. juna u Domu kulture Studentski grad.

Pod sloganom „Dokumenti našeg ritma“ na festivalu će biti prikazana dokumentarna ostvarenja koja se bave različitim muzičkim žanrovima i autorima. U takmičarskom delu biće prikazani filmovi iz regiona, a u revijalnom će moći da se pogledaju aktuelni filmovi inostrane produkcije.

Festival Dok’n’Ritam otvara se filmom „B Movie: požuda i zvuk u Zapadnom Berlinu“ o berlinskoj alternativnoj umetničkoj sceni osamdesetih godina, a biće zatvoren filmom „Pola stoljeća diska“ o prvim disko-klubovima u Jugoslaviji. Zvanično otvaranje obeležiće razgovor sa Srđanom Gojkovićem Giletom i koncert benda Maljčiki. Na otvaranju će biti prikazani i filmovi „Maske“ i „Limunovo drvo“, a biće održan i razgovor o knjizi „Roll Intro Tape“.

Na festivalu će biti predstavljene muzičke knjige, održani razgovori povodom muzičkih dokumentaraca koji su trenutno u nastanku, kao i dva filma MTV i VICE produkcije. Većina autora filmova iz regionalnog takmičarskog programa biće gosti festivala Dok’n’Ritam. Žiri festivala čine: Mladen Matičević, reditelj, Vladan Petković, filmski kritičar i novinar i Neno Belan, muzičar.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari