Brazil, večita inspiracija 1Foto: Starsport

Muška odbojkaška selekcija Srbije izbriljirala je prvog vikenda Svetske lige u ruskom Kalinjingradu, bez izgubljenog seta dobivši utakmice s poslednjim olimpijskim prvakom Rusijom (prvi put na njenom terenu), šampionom sveta Poljskom i Bugarskom, a od danas do subote imaće priliku da tu formu pokaže i publici u Beogradu.

Prvo protiv Brazila (19.00), osvajača srebrne medalje na OI 2012, s kojim uvek vodi uzbudljive i žestoke bitke.

– Imamo jako težak zadatak, jer igramo protiv moćne ekipe koja uvek nastupa u najjačem sastavu i posebno nas inspiriše. Važno mi je da imamo jednak pristup, koncentraciju i energiju kao prvog vikenda. Očekujem odbojkaški spektakl, a nadam se još jednoj našoj dobroj partiji. Pa, neka bolji pobedi – kaže Nikola Grbić, selektor „orlova“ čiji će rivali u hali „Aleksandar Nikolić“ biti još Bugarska i Iran.

Kapiten Dragan Stanković pomalo je zatečen dosadašnjim učinkom u SL, ali u isto vreme veruje da sa saigračima može još puno toga do kraja takmičenja.

– Kada smo pre nedelju dana pričali o vikendu u Rusiji niko od nas nije slutio da ćemo se vratiti s tri pobede i set razlikom 9:0. Sada moramo da održimo taj nivo, da se ne zadovoljimo postignutim, već da i iz ovog vikenda izvučemo maksimum.

Srbija ove sezone brani srebrnu medalju iz 2015. godine, kada je u finalu poražena od Francuske, a kako se nije kvalfikovala za Olimpijske igre ovog leta ambicija joj je da se plasira na Fajnal siks u Krakovu (13-17. Jul).


Raspored "orlova"

Izabranici Nikole Grbića sve mečeve ovog kruga takmičenja počeće u 19 sati. Večeras s Brazilom, sutra s Bugarskom, a u subotu protiv Irana. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari