Ronaldo junak, Dragović tragičar 1

Fantastičan meč miroljubivog epiloga za obe reprezentacije odigrali su Mađarska i Portugal u poslednjem kolu Grupe F.

Po završnici podjednako zanimljiv duel, ali sa najgorim mogućim ishodom za Austriju, viđen je na Sen Deniju; golom Traustasona u nadoknadi vremena Island je automatski poslao Arnautovića i saigrače kući, izabravši kao drugoplasiran Englesku u osmini finala – 2:1.

Ronaldo je u Lionu ponovo potvrdio zbog čega je verovatno najbolji evropski igrač svih vremena; u tri navrata vraćao je Portugal iz rezultatskog minusa, a njegov prvi, odnosno drugi pogodak reprezentacije, petom sasvim sigurno biće jedan od najlepših na šampionatu. Remijem 3:3 Mađari su, uz Vels, kao najefikasniji tim na prvenstvu (šest golova) zauzeli prvo mesto u grupi F (uzeli prvi put bod u međusobnim duelima sa Portugalom) i u osmni finala ići će na …dok Portugalce kao trećeplasirane očekuje meč sa sjajnom Hrvatskom.

Asistencijom između trojice protivničkih igrača ka Naniju za prvi remi pred sam odlazak na veliki odmor (1:1), kao i golovima za 2:2, odnosno 3:3, Ronaldo se sa osam pogodaka približio Platiniju, koji je sa devet golova najbolji strelac u istoriji evropskih prvenstava.

Prelepim poluvolejem Zoltana Gere u 19. minutu Mađarska je uvela Portugalce u predinfarktno stanje; kao i karambolima Balaža Džudžaka u 47. i 55. minutu. Ronaldo je u 50. i 62. minutu vratio svoj tim u život, koji je prebrinuo sve muke oko plasmana u osminu finala kada je Island u kontri preko Traustasona savladao Austriju u nadoknadi vremena. Nakon što je u prvom meču na kontinentalnom prvenstvu dobio crveni karton Aleksandar Dragović je najveći tragičar u austrijskom timu, pošto je u 36. minutu promašio penal kod rezultata 1:0 za Island. “Vikinzi” su poveli preko Bodvarsona u 18. minutu, a remi Austriji doneo je Alesandar Šepa u 60. Island će kao debitant igrati sa Engleskom u osmini finala, a Portugal protiv Hrvatske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari