Svet

0

Petrov spreman da ode ako Karamarko ostane, Orešković optimista

Autor: VV

Izvor: Beta

Petrov spreman da ode ako Karamarko ostane, Orešković optimista

Izvor: Foto: Beta, Hina / Lana Slivar Dominić

"Mislim da Most neće smanjivati kriterijume i vrlo verovatno da ni ministri koji su došli iz kvote Mosta neće u tom slučaju ostati u Vladi", rekao je Petrov novinarima u Saboru.

Petrov je rekao da pojedinac ne sme da bude iznad države, niti stranka iznad interesa. Upitan o izjavi Tomislava Karamarka da će vlada opstati, a da Petrov neće više biti deo vlade, lider Mosta je rekao da je reč o "zameni teza".

"Mi želimo da Vlada uspe, da opstane, ali ne pod svaku cenu. Mislim da svi treba da imamo političku i ljudsku odgovornost i Vlada ne može da bude talac jedne osobe", rekao je Petrov o svojoj i odluci 12 od 15 poslanika Mosta da podrže predlog opozicije o izglasavanju nepoverenje Karamarku zbog afere "Konsultantica".

Premijer Tihomir Orešković izjavio je novinarima u Saboru da je on i dalje optimista, jer mu je takva narav. On je dodao i da mu ;ne smetaju napetosti na poslu.

Predsednik Sabora Željko Rajner (HDZ) izjavio je da će se o predlogu Socijaldemokratske partije (SDP) o opozivu prvog potpredsednika Vlade Tomislava Karamarka odlučivati u poslovničkom roku, što je do 18. juna.

SDP je pokrenuo postupak opoziva prvog potpredsednika Vlade zbog afere "Konsultantica" , odnosno zbog poslovne povezanosti firme Drimia njegove supruge Ane s firmom konsultanta MOL-a Josipa Petrovića. Smatraju da je reč o sukobu interesa, ali i vezi s fizičkim i pravnim licima "čiji su ciljevi i interesi suprotni interesima Hrvatske i hrvatskih građana".

Most, koalicioni partner Domoljubne koalicije koju vodi HDZ, najavio je da će glasati za opoziv Karamarka zbog političke odgovornosti jer smatra da je "prejaka" veza između Josipa Petrovića i kruga ljudi koji su vrlo bliski Karamarku.

Bez podrške Mosta, Vlada desnog centra gubi većinu u parlamentu koja iznosi 76 glasova poslanika.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR