Partizan ekspresno reagovao i odgovorio FMP-u!

Crno-beli doveli u vezu ovu odluku i potencijalnu finalnu seriju sa Crvenom zvezdom

  • 39

Nije trebalo puno da se potpuno rasplamsa.

Prilično neobična odluka čelnika FMP-a da na večerašnji meč sa Partizanom ne dozvoli gostujućim navijačima ulaz, odnosno da dozvoli samo igračima i delegaciji sa klupe, odnosno da 5 članova uprave (bez obezbeđenja) bude prisutno u hali, izazvalo je ekspresnu reakciju i saopštenje kluba iz Humske, koje prenosimo u celosti.

>>> FMP zabranio Grobarima ulaz u halu i obavestio ih na dan meča!

Odluku uprave KK FMP iz Železnika (van ili unutar sistema) da na drugoj utakmici polufinala plej-ofa dozvoli ulazak u halu samo igračima i članovima delegacije KK Partizan NIS koji se nalaze na klupi, kao i članovima najuže uprave (5 članova, bez obezbeđenja) košarkaški klub Partizan NIS smatra elementarnim nepoštovanjem rivala.

Ukoliko se za odluku o nepuštanju ulaznica u slobodnu prodaju može pronaći opravdanje u bojazni FMP-a da navijači Partizana ne dođu u velikom broju i tako na gostujućem terenu učine da naš tim ima veću podršku od rivala, dalje navode saopštenja KK FMP, (van ili unutar sistema) tragikomičan pokušaj politizacije, stavljanje jedne osione organizacije u poziciju žrtve i tumačenje pravila od strane majstora iz sistema za zaobilaženje istih, nećemo komentarisati.

Foto: mnpressphoto.com Foto: mnpressphoto.com

Na skandiranja sa tribina tokom prve utakmice, postupili smo u skladu sa sportskim i viteškim načelima. Reagovao je i zvanični spiker i sportski direktor i trener KK Partizan NIS. Uostalom, za delo svojih navijača smo i više nego drakonski kažnjeni. Naročito ako se u obzir uzme ranija praksa kažnjavanja i za teža dela od „verbalnog delikta“ koji ni jednog trenutka ne odobravamo, kako nam se bestidno spočitava u navodima koji stižu iz Železnika.

Primera radi, baš u Železniku (unutar sistema) je odigrana najgore organizovana utakmica u istoriji naše košarke (Finale plej-ofa 2012. uz pljuvanje, drmanje koševa, ubacivanje raznovrsnog arsenala predmeta u teren...) a izrečena kazna je iznosila svega stotinak hiljada dinara.

O tome šta predstavlja Partizan za srpsku košarku, broju reprezentativaca i načinu poslovanja klubova bespredmetno je uopšte raspravljati. Uostalom, mi znamo ko smo i šta smo, a znate li vi gospodo iz Stjepana Supanca 15a?

Bez želje da ulazi u načela prava i legalnost odluke FMP-a, držeći se isključivo sportske pravde i sportskog rivaliteta, KK Partizan NIS smatra ovu odluku duboko iracionalnom. Ipak, svako snosi teret svojih poteza, pa tako neka i ova odluka služi na čast njenim donosiocima.

Takođe, s obzirom da se radi o klubu koji de facto ima sličnu, ako ne i istu upravljačku strukturu kao i naš potencijalni rival u finalu, ovo saopštenje kluba iz Železnika može se shvatiti kao najava dešavanja i pritisaka u finalnoj seriji. Naravno ukoliko KK Partizan NIS na terenu izbori plasman u finale.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(Telegraf.rs/kkpartizan.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ibanjez ponos hrvatske zvezde - Robi voli zagrljaj Tudjmana

    30. maj 2016 | 16:28

    Tako je,bravo za upravu INSTITUCIJE KK PARTIZAN.Pudlica je mnogo poletio.Cetiri firme si otvorioooooo.......SAMO OŠTRO I PRAVO U METU

  • Ibanjez ponos hrvatske zvezde - Robi voli zagrljaj Tudjmana

    30. maj 2016 | 16:38

    Oni ni sami ne znaju ko su i šta su....

  • Njego

    30. maj 2016 | 17:19

    Reprezentativaca Srbije????? Poslednjih 15 godina Francuske, C. Gore, BIH, Slovenije.... a sto se tice Srbije vise je iz Sloge Kraljevo doslo nego iz Partizana....lepo kaze pesma:...vise se ne moze....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA