Nikolić se sastao sa Vujanovićem u Sarajevu 1

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imao je danas u Sarajevu bilateralni susret sa predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, saopšteno je iz predsednikovog kabineta.
Kako se navodi Nikolić i Vujanović u prijateljskom razgovoru istakli su da postoji velika bliskost dva naroda i država u istorijskom, kulturnom i svakom drugom smislu.

 Na sastanku je zaključeno da postoje vrlo dobri odnosi između dve države i da u budućnosti treba da se koncentrišemo na unapređenje ekonomske saradnje kroz zajedničke privredne projekte, kao što je rekonstrukcija pruge Beograd – Bar. Takođe, dogovoren je nastavak kontakata između dva predsednika.

Tokom drugog dana posete u Sarajevu, Nikolić će učestvovati na sastanku lidera Brdo Brioni proces. Na marginama sastanka Nikolić će se, kako se navodi sastati i sa predsednikom Italije Serđom Matarelom, predsednikom Slovenije Borutom Pahorom, predsednicom Hrvatske Kolinom Grabor Kitarović, predsednikom Makedonije Đorđem Ivanovim, predsednikom Albanije Bujarom Nišanijem i članovima Predsedništva BiH, Mladenom Ivanićem, Draganom Čovićem i Bakirom Izetbegovićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari