Sestre Moldovan osvojile bronzu

Reprezentativke u kajaku, sestre Nikolina i Olivera Moldovan, osvojile su danas bronzanu medalju na Svetskom kupu u češkim Račicama u trci na 500 metara.

Sestre Moldovan do bronzane medalje u Račicama stigle su u vremenu od minut i 44,661 sekund.

Zlato je pripalo Ini Hriščun i Anastasiliji Todorovoj iz Ukranije (1:42,550), dok su srebro osvojile Nemice Tina Dice i Franciška Veber (1:42.600).

Milica Starović i Dalma Ružičić-Benedek u finalu K2-500 zauzele su 7. mesto u vremenu 1:46,006.

Marku Tomićeviću je za osam hiljaditih delova sekunde izmakla bronzana medalja u jednosedu na 1.000 metara. On je zauzeo četvrto mesto, pošto je trku završio za tri minuta i 35,850 sekundi. Dejan Pajić je u istoj disciplini zauzeo sedmo mesto (3:39,261).

Zlatna medalja pripala je domaćem takmičaru Jozefu Dostalu, srebro je osvojio Nemac Maks Hof, dok je bronza pripala Dancu Poulsenu.

U trci dvoseda na 200 metara, Nebojša Grujić i Marko Novaković ostvarili su peto vreme (32,378 sekundi). Prvih šest posada trku je završilo u razmaku od samo osam stotinki.

Mlada srpska kanuistkinja Nikolina Mijušković zauzela je 7. mesto u finalu jednokleka na 200 metara, pošto je trku završila u vremenu od 52,038 sekundi. Zlato je pripalo Brazilki Konseisao du Nasimento, srebro Kanadjanki Vinsent, dok je bronzu osvojila Santos de Oliverira iz Brazila.

Srpski dvosed na 1.000 metara u sastavu Milenko Zorić i Simo Boltić finale je završio na osmom mestu. Oni su trku završili u vremenu od dva minuta i 30,492 sekunde. Zlato je pripalo posadi Slovačke (Jakubik - Jankovec), srebro posadi Češke (Šlouf - Veseli), a bronza Madjarskoj (Gačal - Somorač).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Naslovna - Ostali sportovi

Srbija bez organizacije dvoranskog SP u atletici

Atletski savez Srbije nije uspeo da dobije organizaciju dvoranskog Svetskog prvenstva 2020. godine jer je Kina dobila prednost, odlučeno je danas glasanjem na Savetu Međunarodne atletske federacije (IIAF) u Monaku.

Kvota da Srbija osvaja Mundijal je 200

Sportska kladionica Mocart (Mozzart) objavila je danas prve kvote za predstojeće Svetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a prema proceni bukmejkera kvota da će fudbalska reprezentacija Srbije osvojiti Mundijal je 200.

Njujorški maraton će biti održan uprkos napadu

Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio izjavio je danas da će maraton zakazan za nedelju biti održan uz povećane mere bezbednosti jer je taj grad sinoć pretrpeo prvi teroristički napad od 11. septembra 2001.