PEŠKE DO HILANDARA: Kratak odmor u Vranju

Lokalne vesti - Subota 28.05.2016 - 12:00

Stojan Bogojević iz Raške koji je u ponedeljak 23. maja krenuo pešice na put hodočašća do Svete Gore i manastira Hilandar, stigao je do Vranja.

Selfi Bogojevića na usputnoj stanici FOTO S. Bogojević Selfi Bogojevića na usputnoj stanici FOTO S. Bogojević

Bivši profesionalni fudbaler, a sada fitnes instruktor spremao se za ovo putovanje nekoliko meseci. Pešačio je svaki dan 25 kilometara i vežbao dva puta dnevno u teretani.

Planira da za 25 dana prepešači oko 740 kilometara, ali sve zavisi od njegovog zdrastvenog stanja. Najnaporniji mu je bio, kako kaže, prvi dan kada je prešao 58 kilometara.

O motivima za jednu ovako neobičnu avanturu nije želeo da govori.

- Moji motivi ne idu meni. To radim zbog moje porodice i vere u Boga.

Cilj mi je da blagodatni oganj sa Hilandara donesem u moj rodni grad
- kaže Stojan Bogojević.

Prošle godine ovaj mladić je u pratnji druga Milana Pavlovića prepešačio put dug 315 kilometara od Raške do Manastira Ostrog za šest dana.

- Moja najveća želja je da krenem put hodočašća u Jerusalim, da se poklonim Hristovom grobu.

Pripreme su u toku i nadam se da cu uspeti da ispred svog imena dodam prefiks Hadži,  jer mi je vera posle zdravlja najvažnija
– kaže Bogojević.

Rudari Ibarskih rudnika i Resavice kao i članovi fitnes kluba u kojem Bogojević radi, skupili su novac kako bi mu olakšali putovanje.

Osnovana je facebook grupa „Hodočašće na Hilandar Stojan Bogojević“. Njegovi prijatelji mogu da ga prate uživo putem linka airtribune.com.
 

OK RADIO

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: