Banjaluka: Po izricanju zatvorske kazne lekar u sudnici spasao ženu!

S. M.

28. 05. 2016. u 07:05

Samo par trenutaka od izricanja presude zbog primanja mita i falsifikovanja službenih isprava, bivši direktor Kliničkog centra Banjaluka Duško Račić ukazao prvu pomoć starijoj gospođi

Бањалука: По изрицању затворске казне лекар у судници спасао жену!

BANjALUKA - Bivši direktor Kliničkog centra Banjaluka Duško Račić osuđen je u petak u Osnovnom sudu u tom gradu na šest meseci zatvora, zbog primanja mita i falsifikovanja službenih isprava, odnosno medicinske dokumentacije pri dodeli invalidskih penzija u predmetu "Loto".

Moraće da plati i odštetu od 5.000 KM, stečenih krivičnih delom.

Ipak, ovo izricanje presude ostalo je u senci spasavanja starije žene kojoj je osuđeni Račić prvi pritekao u pomoć. Naime, ženi je pozlilo samo par trenutaka nakon što je Račiću izrečena zatvorska kazna. Dok je Račić još stajao pred sudijom Draganom Uletilovićem, u hodniku je počela da se odvija prava drama. Starija gospođa se, kao pokošena, srušila u susednoj sudnici, pa su službenici i sudski policajci uznemireno trčali hodnikom vičući: "Zovite Hitnu pomoć". Povici su doprli i do Račićeve sudnice, pa je on brže-bolje utrčao u susednu sudnicu i ženi ukazao prvu pomoć. Ispostavilo se da je starica imala manji napad epilepsije i situacija se ubrzo smirila, a žena je sanitetskim vozilom prevezena u banjalučku Hitnu pomoć.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije