Vašington post: Tetka Kim Džong Una živi inkognito u Njujorku

Tetka severnokorejskog lidera Kim Džong Una živi anonimno u Njujorku, gde vodi radnju za hemijsko čišćenje, a u taj grad je stigla nakon što je 1998. godine prebegla iz Severne Koreje, objavio je list "Vašington Post".

Ko Jong Suk, koja u Njujorku živi pod izmišljenim imenom zajedno sa mužem Ri Gangom i njihovo troje dece, sestra je Ko Jong Hui, majke Kim Džong Una, prenela je agencija AFP.

Pošto su bili bliski komunističkom režimu Severne Koreje, Ko Jong Suk i njen muž su poslati u Švajcarsku da paze na članove vladajuće porodice koji su tamo pohađali školu, uključujući Kim Džong Una.

Tetka je o sestriću rekla: "On nije pravio probleme. Bio je impulsivan i imao manjak tolerancije. Kad bi mu majka prigovorila da se previše igra, a premalo uči, on se sa njom ne bi svađao, ali bi protestovao na druge načine, kao što je štrajk glađu".

Ona je navela da je Kim rođen 1984. godine, što znači da je imao samo 27 godina kad je 2011. preuzeo vlast od oca Kim Džong Ila, a ne 33 ili 34, kako se prethodno mislilo.

Nije poznato zašto je Ko Jong Suk prebegla u SAD, gde je stigla nakon što se sa mužem pojavila u američkoj ambasadi u švajcarskoj prestonici Bernu.

Njena sestra, majka Kim Džong Una i jedna od supruga tadašnjeg lidera Kim Džong Ila, imala je u to vreme rak dojke u završnoj fazi, pa se veruje da su Ko Jong Suk i njen suprug verovali da će izgubiti svoj privilegovani položaj kad vođina deca završe školu u Švajcarskoj, navodi Vašington post.

Nakon višemesečnog ispitivanja, Ko Jong Suk i njen suprug su naseljeni u Njujork, gde su započeli novi život sa novim imenima, koje Vašington post ne navodi, a ubrzo su i otvorili radnju uz finansijsku pomoć CIA.

Iako par i dalje sarađuje sa tom američkom obaveštajnom službom, Koin suprug ističe da oni nisu odali nikakve tajne.

"Iz CIA su mislili da sigurno znamo neke tajne, ali mi nismo ništa znali. Samo smo čuvali decu i pomagali im u učenju", rekao je on.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво