"Humani ponedeljak" za lečenje Dražene – Trifune Duduković (9)

17:05:00 27.05.2016, Komentara: 0

Novi Sad - Akcijom "Humani ponedeljak" Novosađani će 30. juna prikupljati novac za lečenje devetogodišnje Dražene – Trifune Duduković iz Kaća, koja ima usporen psihomotorni razvoj, kao posledicu nedostatka kiseonika pri rođenju.

"Humani ponedeljak" za lečenje Dražene – Trifune Duduković (9)

Dražena ima minimalnu cerebralnu disfunkciju, kao i lakšu mentalnu retardaciju, a prohodala je tek sa 3,5 godine. I dalje ima problema sa održavanjem ravnoteže pri kretanju. Terapija koju su joj lekari prepisali sastoji se, između ostalog, u primanju korteksin injekcija koje se nabavljaju iz Rusije i staju 50 evra mesečno. Dodatni tretmani koštaju još 500 evra na mesečnom nivou.

Za Draženino lečenje je i 15. juna prošle godine "Humanim ponedeljkom" prikupljeno više od 163.000 dinara.

Međutim, u međuvremenu je porodicu Duduković zadesila tragedija, jer je pre manje od dva meseca, posle duge i teške bolesti, preminula Draženina majka Vesna. Devojčicin otac je ostao sam sa detetom kojem je neophodna stalna terapija, a njegova mesečna primanja trenutno iznose oko 18.000 dinara. U pitanje nisu došle samo Draženine terapije, već sama egzistencija porodice.

Zato iz "Gradskog zelenila" mole Novosađane da u ponedeljak 30. maja u što većem broju dođu na Štrand i novac ostave u kutije koje će biti postavljene uz kapije gradske plaže.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Pretežno oblačno
11°
Vlažnost: 82%
Pritisak: 1004.9 mb
Vetar: 4 m/s, SE
Pet 11° - 26° Pretežno sunčano
Sub 12° - 29° Pretežno sunčano

Anketa

Treba li poništiti izbore?