POVRATAK ŠAMPIONA! "Povređeni" Kari dominirao, Oklahoma propustila meč loptu (VIDEO)

Golden Stejt uspeo je da smanji u finalnoj seriji Zapada na 3:2

  • 0

Živ je šampion! Golden Stejt je uspeo da se povrati iz nokdauna u NBA finalnoj seriji plej-ofa Zapada i smanji prednost Oklahome Siti na 3:2, zahvaljujući većoj srčanosti u izuzetnoj borbi u petoj utakmici - 120:111.

Znali su Oklandu da "ratnicima" treba i te kakav podstrek jer su bili pred eliminacijom. Serija se sada seli u Oklahomu

- Ne idemo kući, ne idemo kući - vikao je na kraju meča Stef Kari, koji je bio i najzaslužniji za trijumf.

Sve je bilo rešeno u poslednjoj četvrtini, kada u domaći počeli da grade prednost od 6-7 poena, da bi Durent sasekao trojkom. Kari je momentalno odgovorio na isti način, a u ključnim napadima Durenta odigrao je fantastičnu odbranu.

O Kariju se pričalo da ga muče članak, koleno i lakat, a on je na sve to odgovorio sa 31 poenom, sedam skokova i šest asistencija. Fantastičnu podršku je imao od Kleja Tompsona koji je ubacio 27 poena. Bogut je dodao 15, Spejts 14 i Grin 11 poena.

Oklahoma je bila sve samo ne naoštrena da već na gostujućem terenu završi posao. Kevin Durent je sinoć bio kao tornado sa svojih 40 poena i po sedam skokova i asistencija, dok je Rasel Vestbruk prtio sa 31 poenom. Istakao se i Ibaka sa 13 poena, odnosno Morou sa deset.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA