Počinje gradnja Lidla - BG rame uz rame sa svetom

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i direktor Direkcije centralnih usluga Lidla Dragan Čigoja položili su kamen temeljac za prvi Lidlov maloprodajni objekat.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 25.05.2016.

13:47

Počinje gradnja Lidla - BG rame uz rame sa svetom
Foto: Getty images

Objekat na Zvezdari biće površine 2.330 kvadratnih metara, završetak radova planiran je za 1. novembar, a radove, kako je rečeno, izvode domaće građevinske firme.

Nakon polaganja kamena temeljca, Mali je rekao da je početak izgradnje prvog Lidl ovogmaloprodajnog objekta u Beogradu velika vest za grad i velika potvrda toga da se točak investicija u prestonici pokrenuo.

On je najavio da se ove godine očekuje početak izgradnje još dva objekta Lidla - jednog u Rakovici i drugog na Paliluli i dodao da se nada da će naredne godine početi gradnja još tri do pet njih.

"Pokrenuli smo taj lanac i što je veći broj ovakvih objekata u Beogradu, to pokazuje da stajemo rame uz rame sa svetskim metropolama", rekao je Mali.

Prema njegovim rečima, ovi maloprodajni objekti će zaposliti sugrađane i domaću građevinsku industriju, a takođe će biti stvorene mogućnosti za veliki broj domaćih firmi da plasiraju njihove proizvode, ali i da ih izvoze u druge maloprodajne objekte Lidla u regionu.

Zato je, kako kaže, važno da se svaki dan radi sa investitorima.

"Ovi investitori su zadovoljni brzinom kojom smo im izdali dozvole i izašli im u susret da reše probleme koje su imali", naveo je gradonačelnik.

On je zahvalio kompaniji Lidl što objekte gradi u Beogradu i Srbiji.

"Mi ćemo na ukazano poverenje znati da uzvratimo, time što brzo i efikasno izdajemo dozvole, što radimo sa investitorima kako bi zaposlili domaću građevinsku industriju, a grad učinili lepšim i boljim", rekao je Mali.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Nove cene cigareta

Od 1. maja važiće novi iznosi akciza usklađeni sa prošlogodišnjom inflacijom od 7,6 odsto. Prema novim informacijama, već su ukalkulisane nove cene cigareta.

9:47

29.4.2024.

8 h

Svet

Hej, Rusi, odakle vam pravo?!

Italija je ambasadoru Rusije izrazila negodovanje zbog toga što je je ruski energetski gigant Gasprom preuzeo kontrolu nad filijalom italijanskog Aristona "Termo Group" - objavio je ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani.

9:17

28.4.2024.

1 d

Podeli: