Pisac Goran Milašinović na tribini "Isidora nas sluša" 1

U okviru književnih tribina „Isidora na sluša“ u Kući kralje Petra Prvog na Senjaku večeras je predstavljeno delo savremenog srpskog pisca Gorana Milašinovića.

Kardiolog – direktor Pejsmejker centra KBS, predsednik Komisije Vlade Srbije za saradnju sa Uneskom i književnik Goran Milašinović (1958, Đakovo) autor je desetak romana, od kojih su neki bili u užem izboru na NIN-ovu nagradu. Dosad je objavio zbirku pesama „Neistraženi bolovi“, epistoralni roman „Voltin luk“ zajedno sa Živojinom Pavlovićem, romane: „Heraklov greh“, „Posmatrač mora“, „Camera obscura“, „Apsint „, „Maske Sofije de Montenj“, „Trougao, kvadrat“, „Rascepi“, zbirku priča „Lekari“. Objavio je i knjigu razgovora sa Milošem Jevtićem „Dva srca“ u ediciji Razgovori Miloša Jevtića. Nekadašnji eskluzivni pisac Stubova kulture, posle gašenja ove izdavačke kuće prešao je u Lagunu. Priprema novu verzuju romana „Rascepi“ koji bi, kako je večeras najavio, 2018. trebalo da bude filmovan.

U razgovoru sa Laurom Barnom, takođe piscem i autorom tribune „Isidora nas sluša“ Milašinović je govorio o svojim ranim radovima – stihovima za koje je rekao da su „vrsta afektivne ekspresivne umetnosti“, izboru tema u romanima, dodirnim tačkama medicine i književnsti, posevećenosti knjigama. Tribine u Kući kralja Petra Prvog organizuju Gradska opština Savski Venac, Kuća kralja Petra Prvog i Fond „Isidora Sekulić“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari