Janko: Sad cenim svaki trenutak na terenu! Biljana: Ne znam ko bi osim njega ovo uspeo

Pričali smo sa Tipsarevićima posle nastupa Janka u prvom kolu Rolan Garosa

  • 5

Posle 3 godine pauze na Rolan Garosu – ponovo lepa scena ! Na terenu – dve uzastopne godine član “velike desetorice” svetskog tenisa i osvajač Dejvis Kup titule iz 2010, Janko Tipsarević – a u publici – njegova supruga, naša poznata modna kreatorka Biljana Tipsarević.

Osim toga što je u teniskim krugovima bila poznata i kao zvanično najlepši “član” stručnog štaba jednog tenisera, nemali broj puta je popularni Tipsa istakao da je upravo ona najzaslužnija za njegove najveće teniske uspehe i drugačiji odnos prema karijeri.

Specijalno za Telegraf.rs sa Rolan Garosa, Vuk Brajović

BILJANA: JANKOVA ŽELJA ZA TENISOM VEĆA NEGO IKADA

Po završenom meču protiv trenutno osmog igrača sveta, crnogorskog kanađanina Miloša Raonića – koji je privrženost svom poreklu iskazao korišćenjem “posebnih izraza” u brojnim trenucima u meču u kome je nekadašnji nosilac istog visokog ranga iz Beograda stvarao nedaće vlasniku jednog od najjačih servisa savremenog tenisa – razmenili smo reč-dve sa vidno zadovoljnom predvodnicom srpske modne scene mlađe generacije.

- Veoma sam obradovana i ohrabrena Jankovim nastupom, i to u meču protiv ovako izazovnog protivnika. Želja za treningom, igrom, nastupima na turnirima kod njega jača je nego ikada, i zaista sam ponosna na to. Uz dužno poštovanje svih, zaista ne znam ko bi – posle toliko učestalih i ozbiljnih zdravstvenih problema koji su ga zadesili – imao takav elan i istrajnost da se vrati tenisu na ovaj način kao Janko.

- Nivo samopouzdanja u njegovoj igri je rastao kako se meč razvijao, i šteta je što danas nismo videli kako bi se razvijale stvari u četvrtom setu i dalje. Ipak, ovo je odličan dan za nas – i, bez obzira na poraz, sa puno optimizma gledamo ka narednim turnirima na kojima će Janko nastupati. Samo da je zdrav… ! - u jednom dahu nam je svoje utiske prenela nasmejana Biljana, koja je turnir pratila u društvu devojke Viktora Troickog.

ŽELIM MEĐU 100 NAJBOLJIH

U izjavi za Telegraf.rs, Janko je u svojim izjavama reflektovao pozitivizam njegove supruge.

- Pre svega, sigurno je da ću – posle svega proživljenog – biti više zahvalan što mogu da se bavim ovim sportom. Ranije, često sam razmišljao o toku moje karijere, vremenu koje prolazi kroz zbivanja koja je prate. Jedan od najvećih problema talentovanih juniora – među kojima sam svakako bio i ja, s obzirom da sam bio najbolji u mojoj generaciji – jeste taj da mislimo da ćemo uvek biti mladi, i da ćemo uvek moći da računamo na talenat da nas vodi kroz razne situacije, makar i ne davali svoj maksimum na terenu.

- Iako sam i sa 26 godina, kada sam napravio najveći pomak u mojoj karijeri, svakako cenio vreme koje sam posvetio svojoj karijeri u svakoj dimenziji koja je odslikava, i to što ću moći da se još nekoliko godina bavim ovim sportom – sada, u 32. godini i posle skoro tri godine ovakvih iskušenja – mnogo više cenim svaki trenutak i svaki dan koji provodim na terenu. Osećam novi naboj snage kada izvedem neke poteze na terenu koji su na nivou mojih najboljih nastupa iz perioda pre povrede, kada vidim da to ponovo mogu, i da to nije neobično za mene.

- Svi moji karakteristični udarci su tu, želja za nadmetanjem i pobedom. Biće mi veoma važno da, na ovim osnovama, podignem nivo svoje fizičke pripremljenosti – i nadogradim konstantnost u nastupima, što bi mi dalo razloga da verujem da je glavni cilj za ovu sezonu – povratak u prvih 100 igrača sveta – svakako i ostvariv - zaključučio je naš as u razgovoru sa dopisnikom Telegrafa sa Rolan Garosa.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ave

    24. maj 2016 | 09:53

    Uspećeš naravno. Samo napred i neka te služi sreća i dobro zdravlje.

  • Drekavac

    24. maj 2016 | 09:23

    Nadam se da nece imati vise zdravstvenih problema. Sve najbolje.

  • nas najveci talenat veci od noleta

    24. maj 2016 | 11:28

    Samo godine ga sputavaju inace da je mladji bio jedina opasnost za Novaka osim Federera.Janko ima originalan stil i pored Rodzera cini mi se da je patentirao nekoliko udaraca u dananjem tenisu najpoznatiji Jancer ili Janker tako nesto.U mladjim kategorijama bio je cak bolji od Noleta ali sreca sa povredama i drugo su ga sprecili

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA