21. maj  2016. 18.30  | Izvor: Tanjug

SNP: Prljava kampanja NATO lobija

BEOGRAD -

Srpska narodna partija (SNP) je, uz kritike odbacila navode marketinškog stručnjaka Nebojše Krstića koji, kako kažu, želi da spreči da ta partija bude deo nove Vlade Srbije samo zato što je u stanju da na realnim i racionalnim osnovama razvija najbolju saradnju sa Rusijom.

U saopštenju SNP-a se ocenjuje i da Krstić, inače, bivši savetnik nekadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića, svojim izjavama nije napao samo tu stranku već i celu koaliciju čiji je ona deo.

Krstić je u jučerašnjem jutarnjem programu TV Pink rekao da on lidera SNP-a Nenada Popovića nikada ne bi stavio da bude bilo šta u budućoj vladi, a kamoli potpredsednik. Popović je, smatra Krstić, šef stranke koja apsolutno vodi "antivladinu politiku i zalaže se za takvu politiku".

"Njegova stranka, em što je mala i beznačajna, ona je promoter svega suprotnog od onog za šta se godinama zalaže (Aleksandar) Vučić i njegova vlada ili ona prethodna Dačićeva i ta vrsta balansa u kojoj jedan daje gas, a drugi koči nije potreban Srbiji", ocenio je Krstić.

"Iz SNP-a poručuju da neće odustati od svoje politike koja je, kako smatraju, u najboljem interesu Srbije i njenih građana, te dodaju da će, ako se napadi na njih budu nastavili, uzvratiti istom merom.

U saopštenju SNP se tvrdi da je ta partija "postala predmet prljave kampanje koju protiv nje vodi NATO lobi na čelu sa Nebojšom Krstićem".

Krstić je, kako navodi SNP, u jučerašnjem jutarnjem programu TV Pink napao tu partiju i njenu politiku očuvanja vojne neutralnosti i razvoja najboljih odnosa sa Rusijom, rekavši da, kako navode, za SNP ne sme da bude mesta u novoj vladi.

"Krstićevi nalogodavci očigledno žele da spreče da se u budućoj Vladi Republike Srbije nađe partija koja je u stanju da na realnim i racionalnim osnovama razvija najbolju saradnju sa Rusijom", stoji u saopštenju SNP.

Ocenjuje se i da bi ti krugovi bili najzadovoljniji kada bi politku osnaženja odnosa Srbije i Rusije zastupale isključivo ekstremne nacionalne partije, jer bi time i "Rusiju predstavili kao ekstremnu opciju koja ne može da dobije poverenje građana Srbije".

"Zato se plaše da u budućoj Vladi Republike Srbije bude partija kao što je SNP, koja bi saradnju sa Rusijom umesto na nacionalno-iracionalnim, razvijala na racionalno-institucionalnim osnovama, što na prvom mestu podrazumeva snažnije ekonomsko povezivanje naše dve države, kroz povećanje izvoza Srbije u Rusiju i privlačenje ruskih investicija u Srbiju", smatraju u SNP-u.

"Napad Nebojše Krstića na SNP nije samo napad na našu partiju, već je to napad na koaliciju naše partije sa Srpskom naprednom strankom, koja je iskazala jasno strateško opredeljenje za razvoj što bližih odnosa sa Rusijom", stoji u saopštenju.

SNP smatra da je u vreme vlasti Nebojše Krstića "naneta nemerljiva šteta srpskim nacionalnim interesima, kada je zahvaljujući njegovom savetovanju, tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić, dao pristanak da rasprava o pitanju Kosova i Metohije bude izuzeta iz nadležnosti Saveta bezbednosti UN, gde je naša država imala podršku Rusije i Kine, i prebačena u nadležnost neobjektivne i pristrasne Evropske unije, u trenutku kada su 22 od 27 država članica EU priznale nezavisnost lažne države Kosovo".

To je, kako tvrdi SNP, bila prelomna tačka za slabljenje srpskih nacionalnih pozicija po pitanju Kosova i Metohije, a iza tog postupka "stajali su Nebojša Krstić i njegovi NATO nalogodavci".

„"Zato Nebojša Krstić nema pravo da bilo koga savetuje kako se štite srpski nacionalni interesi, jer sve što je radio u vreme kada je bio savetnik predsednika države, radio je direktno protiv ključnih državnih i nacionalnih interesa Srbije", kažu iz SNP-a.

Oni smatraju da Krstić danas nema nikakav kredibilitet da komentariše političke procese u državi.

„Građanska javnost kojoj je nekada pripadao, odbacila ga je kao preletača, a nacionalna javnost je uvek na njega gledala kao eksponenta zapada skromnog političkog znanja i veština, poručuju iz SNP-a i dodaju da je "Nebojša Krstić postao čovek izgubljenog identiteta koji samo nanosi štetu onima za koje radi".

Broj komentara: 19

Barbara  21. 05. 2016. | 18:53
Krstić se postavio iznad Vučića. Ispada da Vučić ne zna šta će mu Popović!
maxHH  22. 05. 2016. | 12:37
@Barbara Bas tako. Vucic, koji bi u EU, po svaku cenu, nema pojma sta ce sa ovim rusofilom, koji bi od Srbije da pravi rusku guberniju. Ta koalicija je protivprirodni blud! Vuk Alek i Popovic u istoj koaliciji? Mission Inpossibile!
2
0
rodoljub  21. 05. 2016. | 19:09
NATO lobiste treba nazvati pravim imenom, a to je - korumpirani kriminalci. Po zakonu je korupcija krivicno delo, tj. kriminalna radnja. Osim toga, moze se reci da je to i izdaja i zlocin. Onaj koji dobija novac da radi u interesu zlocinaca i ubica srpske dece je takodje zlocinac i treba da mu se sudi.
Ристовић  21. 05. 2016. | 19:31
Народ Србије неће са НАТО! Бомбардовао је Србију, Републику Српску, узимају нам Косово... И сад се нађе Крстић који хоће са њима... Срамота
Petar  21. 05. 2016. | 19:33
Krstić je NATO lobista. On je sramota za zemlju.
Milica  21. 05. 2016. | 19:55
Otkud se ti javi? Ti koji si prodao Kosovo. Jel ti nije bilo dosta tada pa se opet vracas?!
Lazar  21. 05. 2016. | 19:56
Ovog izdajnia će narod upamtiti jer je za vreme njegovog savetovanja izdao Kosovo i Metohiju toliko o poštenju licemera...
Propali Krle  21. 05. 2016. | 20:01
Strašan marketinški stručnjak.
Prcreca  21. 05. 2016. | 20:08
Tačno tako. Ovoj stranci je samo stalo do Vlasti kao i svima ostalima, a ne do politike koju vodi. Ako stvarno misli da će nešto postići u vladi z... su se jel su mali i beznačajni.
Ana Jovicic  22. 05. 2016. | 00:23
@Prcreca Ako cemo realno, stranke mogu nesto i da promene ali jedino ako su u vlasti. Ne verujem da je Vucic izabrao Nenada bezveze. Ipak im je cilj da poboljsaju saradnju sa Rusima.
0
0
Tamara  22. 05. 2016. | 16:22
@Prcreca @Ana Jovicic Izabrao ga je da maže oči rusofilima i pokupi im još koji glas više.
1
0
Aleksandar Ilić  21. 05. 2016. | 20:10
Krstić je novi Vučićev drugar i prijatelj. Bljak.
Srđan  21. 05. 2016. | 22:21
A, radi Walter, dobro je... :D
gordana  21. 05. 2016. | 23:58
Jezim se ovih likova koji po duznosti skacu na svaku pojavu neceg patriotskog i dobrog za ovaj narod i ovu zemlju.
dusko  22. 05. 2016. | 00:00
Krstic ima smisla za politiku koliko i za muziku.
hulk  22. 05. 2016. | 00:02
Ko je, dovraga, Nebojsa Krstic?
Nemanja  22. 05. 2016. | 00:25
Odlican odgovor Krsticu. Svaka cast.
Uroš  22. 05. 2016. | 03:04
Krstić je dokazao koliko je ozbiljan poitičar i koliko se razume a to je ravno nuli...
Mihailo  23. 05. 2016. | 14:56
Naravno da je NATO lobi, čim kreću đonom na ruske veze u Srbiji.