Capital.ba

Model penzijskog osiguranja u Srbiji usaglašen sa zahtjevima MMF-a

28.01.2010. / 18:11

BEOGRAD, Član Radne grupe za reformu sistema penzijsko-invalidskog osiguranja Srbije  Stevan Vrebalov izjavio je danas da je model penzijskog osiguranja koji je pripremljen, u najvećoj mjeri usklađen sa zahtjevima MMF.
“Ključ je bio u prilagođavanju modela MMF-u i naš je model sad tome prilagođen u najvećoj mogućoj mjeri. Inače, Unija poslodavaca se zalaže da se ne smanjuju ni plate, ni penzije. Da se u jednom projektu ozbiljnog prosperiteta, omogući normalan prirodni rast penzija i da se revitalizuje penzioni fond”, rekao je Vrebalov.

Vrebalov, koji predstavlja Uniju poslodavaca Srbije (UPS) u pomenutoj Radnoj grupi podsjetio je da je stav UPS da je potrebno da se Penzijsko-invalidski fond kapitalizuje kako više ne bi zavisio od budžeta.

“Korelacija između penzija i rada budu u tome da ona količan novca koliko je neko uplatio u fond, da može takvu penziju da dobije a ne da zavisi od politike”, naveo je on.

Vrebalov je istakao i da je pogrešno stavljati akcenat na pojedine segmente penzione reforme kao što je starosna granica za odlazak žena u penziju i istakao da bi izmjene trebalo posmatrati u širem ekonomskom kontekstu.

Share Tweet Preporuči

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!