Važan dan u FSS: Selektor, predsednik, Kosovo...

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije trebalo bi da u četvrtak imenuje novog selektora Srbije.

Izvor: AK

Četvrtak, 05.05.2016.

10:29

Važan dan u FSS: Selektor, predsednik, Kosovo...
Foto: StarSport

Glavni kandidat je bivši trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin, koji bi u tom slučaju postao deveti selektor "Orloiva" od osamostaljenja 2006. godine.

U Staroj Pazovi će se u četvrtak raspravljati i situacija u vezi sa prijemom Kosova u UEFA, a poslednji je rok za podnošenje kandidatura za predsednika FSS.

Očekuje se da budu samo dvojica kandidata, aktuelni predsednik Tomislav Karadžić je ranije najavio da će opet konkurisati za prvog čoveka srpskog fudbala, a protiv kandidat bi trebalo da mu bude predsednik FS Beograda Slaviša Kokeza.

Upravo je Kokeza predložio Muslina za naslednika Slaviše Ćurčića, koji bi na mestu selektora Srbije debitovao 25. maja u prijateljskoj utakmici sa Kirpom u Užicu.

Izbori za predsednika FSS su 20. maja.

Ko je Slavoljub Muslin?

Muslin je u trenerskoj karijeri vodio francuske klubove Brest, Po, Bordo, Lans, Le Man, marokanski Vidad, Levski u Bugarskoj, Metalurg u Ukrajini, Lokomotivu, Himki, Amkar i Krasnodar u Rusiji, Anortozis na Kipru, beloruski Dinamo, te belgijski Lokeren i Standard Lijež, koji ga je otpustio jesenas.

Od trofeja ima tri titule i dva Kupa sa Zvezdom u Srbiji, prvak je bio i sa Vidadom, dok je sa Levskim osvojio duplu krunu.

Srbija će u septembru početi kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. što bi joj bilo prvo veliko takmičenje od Mundijala u Južnoj Africi 2010.

"Orlovi" će igrati u grupi sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom.

Prvi meč će se igrati u Beogradu, 5. septembra će gostovati glavni konkurent Irska.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: