Smanjena kazna za ubistvo VOĆKA JAPANCA

Lokalne vesti - Sreda 04.05.2016 - 09:53

Miodragu Ljubiću, konobaru koji je pre 18 meseci u Klubu invalida u Beogradu nožem usmrtio Vojislava Stevanovića Japanca iz Vranja, Apelacioni sud je smanjio kaznu sa deset na devet godina zatvora.

Osuđenom kazna sa deset, smanjena na devet godina; Foto: Thinkstock Osuđenom kazna sa deset, smanjena na devet godina; Foto: Thinkstock

Kako prenose Novosti, Sudsko veće je ocenilo da je kazna koju je izmerio Viši sud u Beogradu prestroga i da nisu pravilno cenjene olakšavajuće okolnosti po Ljubića.

Sud je utvrdio da je pokojni Stevanović svojim ponašanjem doprineo izvršenju krivičnog dela, prenosi list.

Inače, ubistvo Vojislava Stevanovića, u Vranju poznatijeg pod nadimkom Voćko Japanac, nekada slavnog vranjskog rukometaša, izazvalo je veliko uznemirenje javnosti.

Kako su tada izveštavali mediji, a prema svedočenju očevidaca ubistva, Stevanović je u Klub invalida došao iznerviran zbog poslodavca svoje žene, koji joj je, navodno, smanjio platu.

Stevanović je, prema ovim navodima, odmah po dolasku u lokal počeo da viče i lomi stolice, a konobar Ljubić je zatražio od njega da napusti klub, što Japanac nije želeo da učini.

Na kraju, Stevanović je odbio da plati napravljen račun, tvrdivši da je već platio i uz to je počeo da preti konobaru, pošao za njim u kuhinju, gde su nastavili raspravu, koja je završena tragično, nožem zarivenim u Stevanovića.

Po svedočenju očevidaca, Ljubić je ubrzo sam pozvao policiju i, rekavši šta je učinio, mirno se predao.

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: