Raskrinkati izdaju

V.KADIĆ

04. 05. 2016. u 00:06

Uoči konstituisanja nove Vlade Mila Đukanovića sa delom opozicije, Demokratski front organizovao protest u Podgorici

Раскринкати издају
Podgorica- Vraćamo se u Skupštinu kako bismo raskrinkali izdaju ostatka opozicije!

Ovu poruku poslali su večeras sa protesta pod sloganom “Čast I bruka žive dovijeka” okupljenim građanima ispred zgrade parlamenta funkcioneri Demokratskog fronta uoči sutrašnje (sreda) sednice Skupštine Crne Gore na kojoj će se poslanici izjasniti o novoj (izbornoj) vladi koju će predvoditi aktuelni premijer Milo Đukanović, sve do parlamentarnih izbora u oktobru. Njegov kabinet “pojačaće” deo opozicije iz redova Demosa, URE, SDP i SNP čiji predstavnici će zasesti na mesto potpredsednika Vlade I ministarstava unutrašnjih poslova, finansija, poljoprivrede, rada i socijalnog staranja.

Demonstranti su nosili parole “Milo lopove”, “Izdaja”, “Za koliko Lekiću? Je li gotovina ili nekretnina?” Funkcioner DF Branko Radulović, ovaj čin ostatka opozicije nazvao je “najvećom izdajom u istoriji Crne Gore”!

-Sram ih bilo ne damo im Crnu Goru! Dolazimo u takozvani parlament, ali na megdan I nikako drugačije. Ljudi, budite uz nas, izdržaćemo ovu nepravdu, rekao je Radulović.

Milutin Đukanović, poslanik DF kazao je da će on I njegove kolege raskrinkati sve poteze pregovaračke opozicije sa vlašću.

-Sve se ovo graniči sa državnim udarom! Opoziciji su građani dali 36 mandata, a devet njih je potpisalo sporazum sa DPS, rekao je Đukanović, čitajući pred okupljenom masom imena potpisnika Sporazuma o slobodnim I fer izborima. –Suština pregovora je da su oni između između Demokratskog fronta I DPS izabrali DPS, što je skandal nezabeležen u višepartijskom sistemu Crne Gore!

Da je na plodovima borbe DF “lažna opozicija dobila priliku da pregovara I podrži Đukanovića I njegovu Vladu” mišljenja je Milun Zogović, takođe funkcioner DF.

-Sreda je dan kada će se dogoditi najveća politička prostitucija u istoriji Crne Gore, poručio je Zogović.

Protestantima se obratila I Marina Jočić, ispred foruma žena DF:

-Bili smo toliko blizu do pada Mila Đukanovića, a ko ga je spasao? Oni kojima smo mi dali glas da se bore protiv njega, a to su Miodrag Lekić I Goran Danilović. Vrati mi glas Lekiću, poručila je Jočićeva.


SNP POTPISUJE

GO SNP ovlastio je lidera partije Srđana Milića da potpiše Sporazum o stvaranju uslova za fer I slobodne izbore u Crnoj Gori. Odlučeno je da kandidat za ministra finansija bude potpredsednik SNP Veselin Bakić, a za ministra poljoprivrede I ruralnog razvoja Radivoja Rašovića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Јабре

04.05.2016. 07:03

Како Европи не смета диктатор када ради све што хоће могао би и ексекуције да спроводи не би ништа рекли. Еј јадна ли је Црна Гора са оваквим олошом на власти и проданим душама ...