MADRIĐANI PREŽIVELI U MINHENU: Atletiko u finalu Lige šampiona, drugi put za tri godine (VIDEO)

Beta

03. 05. 2016. u 22:42

Fudbaleri Atletiko Madrida prvi su finalisti Lige šampiona za sezonu 2015/2016, pošto su u dvomeču eliminisali Bajern Minhen

МАДРИЂАНИ ПРЕЖИВЕЛИ У МИНХЕНУ: Атлетико у финалу Лиге шампиона, други пут за три године (ВИДЕО)

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se u finale Lige šampiona, pošto su večeras u Minhenu izgubili od Bajerna 2:1, tako da im je 1:0 iz prvog susreta bilo dovoljno za prolaz.

U drugom polufinalu, u sredu igraju Real Madrid i Mančester siti, koji su u prvom meču odigrali 0:0.

Bajern je bio potpuno dominantan večeras, naročito u drugom poluvremenu, kada se Atletiko potpuno povukao i odlučio da se brani. Oba tima promašila su po penal.

Bajern je poveo u 31. minutu iz slobodnog udarca, kada je Ćabi Alonso sa oko 16 metara šutirao, a lopta se odbila o živi zid i ušla u gol.

Samo tri minuta kasnije, Bajern je mogao da stekne odlučujuću prednost, ali je promašio penal.

Hose Marija Himenes povukao je protivnika na zemlju u šesnaestercu, a sudija je dosudio jedanaesterac. Tomas Miler je izveo, šutirao je u levu stranu, ali se oblak bacio i dobio loptu.

Bajern je dominirao i imao posed, a Atletiko se koncentrisao na kontranapade, što se isplatilo u 54. minutu.

Fernando Tores je došao do lopte na sredini terena i prosledio loptu u napred do Antoana Grizmana, koji je iskoristio to što je odbrana Bavaraca istrčala, izašao sam pred Manuela Nojera i sigurno ga savladao.

Inicijativa Bajerna se isplatila u 54. minutu, kada je posle jedne akcije Arturo Vidal glavom sa desne stative prebacio loptu na drugu stranu, gde je našao Robert Levandovski i glavom vratio prednost Bajernu, 2:1.

Atletiko je mogao da reši meč u 84. minutu, kada je dosuđen penal pošto je Havi Martines srušio Toresa na samoj ivici šesnaesterca. Tores je izveo penal, ali je viđena gotovo identična situacija kao kod penala Bajerna: izvođač je šutirao u levu stranu, a golman je odbranio.

Bajern je posle toga krenuo u silovite napade, ali su odbrana Atletika, Oblak i sportska sreća doneli Atletiku drugo finale u poslednje tri godine.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Владо Бања Лука

03.05.2016. 22:56

Атлетико што је избацио Уефалону и твоју резервну Уефалону Б (Бајерн). Заслужен пролаз. Бој не бије свијетло оружје (паре), већ бој бије срце у јунака. Иначе, види се тај Барсин шмек у игри Бајерна - напад и константан притисак на судију, увијек су ту око њега као осице, левандовски је неколико пута глумио као да је покошен митраљезом, итд, итд. П.С. коментатор на Арени 3 је катастрофалан навијао за Бајерн из свег срца...

pa

04.05.2016. 00:38

@Владо Бања Лука - Sigurno igraci Atletika igraju za crkavicu, imajuci u vidu da su samo ove sezone (136 miliona evra) potrosili na transfere skoro koliko Bajern u prethodne dve (88,5 ove i prosle 53 miliona evra). Lester je ekipa kojoj se treba diviti zbog novca, a ne od Atletika praviti slabasni i nejak klub. Vec tri-cetiri sezone su u vrhu i po igracima i po novcu i po kvalitetu igre. Draze mi je kad oni pobede nego Barselona ili Bajern, simpaticniji su, ali dosta sa tim preterivanjem.

@навијао за Бајерн из свег срца

04.05.2016. 05:44

@Владо Бања Лука - Mora da se dopadne 1 liku, pa ga mozda uzme kao "nestranacku" licnost za Ministra.

o.O

04.05.2016. 10:06

@Владо Бања Лука - Znaci igra tipa poredjam 10 igraca u dva reda ispred 16 rca i branim se 180 minuta tebe odusevljava ??? sto ne rece nista za onaj "penal" Toresa??? Jadni "siromasni" ATM bas mi ih je zao ovo je tragedija za fudbal ali zgazice ih Real u finalu!

Real u finalu???

04.05.2016. 11:28

@Владо Бања Лука - Polako burazeru, nisam siguran da ce proci.

Novica

04.05.2016. 10:49

Eto Bajernu Pepe. Mozda im ipak osmisli igru koju njegovi igraci za kucnu upotrebu sirim narodnim masama Nijemaca. Tikataka za djecu. Tikataka porodicna. Tikataka, tikataka...Fudbal, sta je to, ona stara igra?