Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
Opozicija u Republici Srpskoj zakazala proteste protiv vlasti za 14. maj

Opozicija u Republici Srpskoj zakazala proteste protiv vlasti za 14. maj

Opozicioni Savez za promene zakazao je 14. maja u Banjaluci veliki narodni protest zbog, kako je navedeno, katastrofalnog stanja u koje je aktuelna vlast u RS dovela taj entitet BIH.

Banja Luka Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Banja Luka
Centar Banjaluke
Foto: O. Bunić / RAS Srbija
Centar Banjaluke

U proglasu koji je objavila opozicija navedeno je da će protesti biti nenasilni i da su zakazani u skladu sa zakonom.

Protesti su zakazani da bi se čuo glas ogromne većine građana Republike Srpske, nezadovoljnih stanjem u kojem žive, i da je to protest protiv "veleizdajnika, koji su uništili ekonomsku, a time uništavaju i biološku supstancu Republike Srpske".

U proglasu piše da će to biti protest protiv "kriminalaca na najvišim položajima, poskupljenja struje, rasprodaje prirodnog bogatstva, korumpiranih 'papaka' u politici, onih koji su u svoje džepove stavili novac od podsticaja za poljoprivredu, boračkih dodataka, invalidnina i drugih davanja koja pripadaju narodu".

Opozicija je navela da se radi i o protestu protiv protiv "gaženja radničkih i ljudskih prava, velike nezaposlenosti i nepotizma, pljačke građana od strane banaka, dužničkog ropstva u koje vodi vlast, zloupotrebe javnih preduzeća i uništavanja banaka".

Ptotest je, kako se ističe, zakazan i zbog ponižavanja boračkih kategorija i njihovih porodica, katastrofalnog stanja u zdravstvu, uništenog visokog školstva...

"Kratko rečeno, to je protest protiv onih koji uništavaju temelje i kradu budućnost Republike Srpske", stoji u proglasu.