BRANKO LAZIĆ: Sara je naša najveća radost!
Foto: Zorana Jevtić

Košarkašu Zvezde ovo je prvi praznik u ulozi oca

BRANKO LAZIĆ: Sara je naša najveća radost!

Košarka -

Dolazak ćerkice u naš život uneo je još više zabave u svakodnevicu. Čak nam ni nesanica ne smeta, kaže Branko Lazić, čovek koji je sa saigračima ispisao istoriju crveno-belih

Ako je neko imao povod za slavlje u minulom periodu, onda je to Branko Lazić. Kao kapiten odveo je Crvenu zvezdu u top 8 fazu Evrolige, a uz je postao i otac.Ovo je prvi praznik koji ćeš provesti sa suprugom i ćerkicom, mada, s obzirom na termine finalne serije ABA lige, pitanje je koliko ćeš zaista i provesti vremena kod kuće?- Pre svega želim da čestitam svima koji slave nastupajuće praznike. Veliko je zadovoljstvo da mogu da se igraju utakmice u ovom delu sezone i sve što se cele sezone radi jeste da bi se te utakmice igrale sada. Pored velikih napora, to je i zadovoljstvo. Naravno, porodica je tu da pruži dodatnu snagu da bi se napori lakše izdržali i predstavlja najveći podstrek.Koliko ti se život promenio posle rođenja Sare?- U suštini, promenio se dosta u smislu da manje spavamo, ali su nam dani ispunjeniji. Svakako je u kući radosnije. Ali uz dobru organizaciju uspevamo sve da uskladimo i da uživamo u roditeljstvu.Da li pomažeš supruzi u farbanju jaja? Uopšte, kako stojiš s kućnim poslovima?- Jedno drugom uvek predstavljamo podršku i podržavamo se u svemu, ali farbanje jaja ipak prepuštam supruzi.

Ova godina je za tebe kao iz snova kako na privatnom planu tako i što se tiče košarke. Šta si postavio sebi kao sledeće ciljeve privatno, a šta na polju košarke?- Svaka godina, koliko god bila uspešna, predstavlja samo polaznu osnovu za sledeću, u kojoj uvek očekujem više. Trudim se da uživam u igri na terenu, u porodičnom životu i svemu onome što su mi uspesi doneli. Ciljeva ima mnogo, ali najvažnije je da svi budemo zdravi i da zajednički uživamo u godinama ispred nas.Među damama važiš za jednog od najpoželjnijih srpskih sportista. Da li ti to prija i da li je supruga ljubomorna?- Mi smo već dosta dugo zajedno i moj sportski raspored i dete koje smo dobili nam ne ostavlja previše vremena, osim da kada smo slobodni uživamo u zajedničkim trenucima, a dolazak Sare u naš život unelo je još više radosti i zabave u našu svakodnevicu.

Baš retko si u javnosti, iako si kapiten i jedan od najboljih igrača Zvezde već nekoliko sezona. Zašto?- Odskora sam postao član “Vind sporta”, koji će, kao i u ovom slučaju, za sve interesantne prilike voditi računa o mom pojavljivanju u medijima, a ja ću, kao i do sada, voditi računa da moje pojavljivanje na terenu protekne na najbolji mogući način.Ima li šala u svlačionici? Ko prednjači u šali, a ko je najčešće na “meniju”?- Šale u svlačionici ostaju u svlačionici. Na svu sreću, poslednjih sezona bilo je dosta razloga za šalu i dobro raspoloženje.

RadostCRVENO-BELA JAJA POBEĐUJUKo pobeđuje u tucanju jajima u svlačionici?- U zavisnosti od trenutne forme i raspoloženja, rezultat je uvek neizvestan, ali dosadašnji rezultati nam govore da crveno-bela boja bolje prolazi.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track