Tačijevom ujaku i bivšem komandantu OVK Azemu Sulji određen pritvor od 30 dana

Novosti online / Agencije

30. 04. 2016. u 17:44

Bivšem poslaniku Skupštine Kosova Azem Sulji osumnjičenom da je vođa kriminalne grupe određen je pritvor od 30 dana

Тачијевом ујаку и бившем команданту ОВК Азему Суљи одређен притвор од 30 дана

Azem Sulja

Bivšem poslaniku Skupštine Kosova Azem Sulji osumnjičenom da je vođa kriminalne grupe protiv koje se vodi istraga zbog organizovanog kriminala, pranja novca, zloupotreba službenog položaja, falsifikovanja zvaničnih dokumenata i davanja i primanja mita, određen je pritvor od 30 dana. Sulja se juče predao Euleksu i saslušan je u Osnovnom sudu u Prištini.

Azem Sulja je i ujak Hašima Tačija i jedan od komandanata OVK.

"Sudija prethodnog postupka Euleksa izdao je nalog za hapšenje Sulje 26. aprila. On je uhapšen 29. aprila i izveden pred sudiju koji mu je danas odredio pritvor od 30 dana", navedeno je u saopštenju iz Osnovnog suda u Prištini.

Sud je 27. aprila odredio pritvor za šest osoba koji su prema saopštenju Državnog tužilaštva Kosova deo organizovane kriminalne grupe na čijem je čelu bio Azem Sulja.

"Članovi ove kriminalne grupe su sarađivali i svako je imao posebnu ulogu, kako bi Kosovu oduzeli društvenu imovinu u vrednosti od oko 30 miliona evra putem kriminala, falsifikovanjem dokumenata i davanjem mita javnim činovnicima", navedeno je u saopštenju Državnog tužilaštva Kosova.

Advokat Sulje, Tom Gaši je rekao je da je prtivor Sulje politički motivisan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

milan

02.05.2016. 11:59

trpajte u samice. neka bar neki siptar bude osudjen. to ce biti satsvakcija za mnogo teza zlodela koje su siptari cinili.